Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung, IPOH

.
last week, petang khamis tu dalam kui 6 petang kami gerak balik kampung.. Jumaat kan cuti Hari Wilayah, so harus la kelik kapong jumpa insan tersayang.... nak balik raya cina macam tak sanggup nak hadap jalan jengg jerk.. so, dapat cuti 3 hari pun ok la...

masa otw balik tepeng tu hubby cakap nak singgah dinner kat Ipoh... dia familiar la kat situ coz slalu outstesen ipoh kan? aku ok jerk, mana² pun boleh... so hubby suggest makan kat Restoran Nasi Lemak Ayam Kampung. femes emes kat ipoh katanya... orang ipoh tau dop?

 
boleh tahan ramai orang...

kat sini special dia ofkos Nasi Lemak Ayam Kampung. tapi ada makanan lain jugak.. variety gitew... ada masakan Thai/Tomyam, seafood, western food, sup belut, etc

seafood


dah kata nasi lemak dia paling special, so harus la menerai.... ok la, not bad! aku suka sambal dia...


pekerja dia pakai uniform ala caterer tu.. nampak smart la.. service pun cepat... 

so, klu ada sesape singgah Ipoh, boleh la try makan kat sini yer...

.
Nasi Lemak Ayam Kampung Sdn Bhd
No 43/45 Jalan Ali Pitchay
30030 Ipoh Perak
05 254 4318 / 016 545 9000
Waktu Operasi :4.00 Petang Hingga 2.00 Pagi


12 comments:

eima said...

harap lalu hiway je K ... nk singgah idak la enpanjang penah berbunyi ... hehehe


yui ko dah cuba belum ni??

Nory Zoulkefle said...

hurm cedapp ni..

h a p r a q said...

selalu merayap ke ipoh...tp x perasan la plak restoran ni..nanti leh try..

Falsya said...

ipoh????..kite tingin nk makan nasi vanggey..xde kene mengena kan..hehehe...

bunga_rose said...

sambal dia nampak mabeless tapi ayam nampak cam keras je k.. ke lembut?

isabelle frankly said...

woohoo..mula2 sekali dah nmpk perkataan belut. fuhhhh

Nad MamaZN said...

Takpenah tau kewujudannya huhu
Tp takpe, blehtry =)

Ya ALya said...

ipoh pun tak pernah sampai.....

taufikmaria said...

tak pernah tahu pun femes kat ipoh.. sy duk ipoh dari darjah 3 taw.. of course la xtaw sebab la ni dah jd org banting uhuk3x.. ry cina t nak lik ipoh, kene sediakan mental fizikal tempuh jem :P

taufikmaria said...

eh, nasi lemak die mcm xcukup je... nmpak cm sikit sgt hihi

Nafira usof said...

terliur lah plak tengok nasi lemak itu~

Ada said...

penah pegi,its my very 1st and last...
nampak ade tikus merayap masuk dalam kedai...
bila tgur staff dia,dorang leh SENYUM jer..sbb its NORMAL scene maybe...
since that,xpnah pg..1st and last...
2 weeks b4 puasa taun lpas...