Laksa Power Langkawi, Pantai Airport

.
.
kalau dah nama pegi Langkawi atas tiket kerja, pegi dengan kawan² opis lak tu, dah tentu la acara utama waktu senggang ialah jalan² cari makan. hewhew... nak pegi berjalan kat Makam Mahsuri ke, naik Gunung Mat Cincang ke, harap maaf la yer... yang tu sila pegi dengan keluarga masing². :-b

 tapi best gak wei... atlis aku tau la mana tempat makan best kat Langkawi nih... nanti aku share yer di lain entry... kalau datang lagi kemudian hari dengan family, i dah tau ler mana tempat best nak carik makan. yeay!

1st day aku kat Langkawi, member dah ajak pekena laksa kat hujung runway sana.. ramai dah tau kot pasal kesedapan laksa nih.. mana lagi kan? dah tentu la Laksa Power!

hambik ko! sebijik telur die kasi.. hewhew

ni 1st time aku makan laksa kat sini. rasa dia? ermm... not bad! ada nenas, daun putat, bawang, kuah buat dari ikan sardin. macam asam laksa pun ada.. tapi aku tak gemor sangat laksa camni.. aku suka yang biasa² tu jer.. yang takde nenas. huhuhu...

eceli, kat Langkawi ni ada few tempat gak yang jual laksa.. aku penah try laksa penerak kat area jetty sana last year. okey jugak la rasa dia... 


kat sini ada jugak jual cendol, rojak, charkueytiaw, etc
 

 dan tarikan utama kat sini ofkos la sebab tepi laut... minum petang sambil hirup angin gitew. 

sape yang mai langkawi jangan lupa singgah sini yer...

.

10 comments:

Nad MamaZN said...

Mmg singgah aritu
Uii
Sedap aih! :)
Cendol x rase?

:: Mrs.Eady :: said...

wahhh sedap nyer!

Falsya said...

bile tgk gambo mmg sgt3 power okayh...aduuhhh, tingin....

Nana said...

aku xpenah try kt sini
ada perasan kedai dia tepi jalan tp masa g tu xbuka lg
tp kat mana2 kedai pon kt langkawi ni laksa dia sedap kan hehe
sama la xsuke laksa ada nenas spoil

Mooniqueen said...

tah bile dapat ke sana... dengar org je yg gi..

*SiRibenMerah said...

hehehe.. mengimbau kenangan 2 thn bermastautin di langkawi.. serata ceruk kedai mkn saya da try.. :)

Nafira usof said...

okeh.. boleh masuk lam list tempat2 makan.. harap2 dapat lah terjah langkawi nanti~

Ya ALya said...

xreti la makn laksa yg ada nenas ni......langkawi pun tak jejak lagi....

bunga_rose said...

weiiii.. tak sedap laa laksa ni di tekak aku & ahli rombongan ari tu pastu rojak dia mahaiiii

Cik Eka said...

eka pun tak gemor la laksa yg ada jenis nenas la daun putat ka gajus ka..

letak bawang,timun,salad.. cukuppp..kehkeh

yup penah try laksa penarak tu.. rasa dia okey jela kot.. heeeeeeeeeeee