Tempat Makan BEST di Langkawi : Restoran Wan Thai, Kuah

 .

Wajib Singgah! Terbaikkkkk!

Kalau korang nak cari tempat dinner kat Langkawi yang best dan dah tentu sedap, aku suggest tempat nih.. Restoran Wan Thai. wallaweyyy... foods dia semuaaaaa sedap!!! restoran ni terletak di area Pokok Asam, Pekan Kuah dan menyajikan masakan thai.

Restoran ini memang femes kat Langkawi dan eksklusif sikit la.
 
Restoran ni memang feberet orang gomen/swasta meraikan tetamu or makan besaq. sama la macam kami haitu.. makan ramai²... sapa sponser tak tau! hahaha... 
 
Restoran ni ada 2 tingkat... kami haitu makan kat belah atas sebab ramai kan? lagi pun memang dah booking. jangan tanya harga food dia. memang aku tak tau! aku datang makan jer. muahaha.. tapi aku google depa kata mahai skit la dari kedai biasa. ye la, kedai ni eksklusif kan? tapi berbaloi wei... makanan dia sedap² belaka...


siap napkin lagi....
 

antara yang diorder.... siakap 3 rasa, ayam pandan, tomyam, ketam masak ape ntah. sedap sangat ketam tu! ratah² camtu ja skali ngan kulit sebab lembut sangat. huhuhu...


yang ni memang terbaikkk! sotong kelapa.


untuk desert depa served pulut mangga. memang the best lah!!

memang puas hati makan kat Wan Thai nih. walaupun harga dia mahal skit tapi berbaloi-berbaloi wei dengan kesedapan food dia....



6 comments:

Nad MamaZN said...

Amboi, nampak pun dh mcm sedap dh tu

~aSHa~ said...

menarik2...leh ar g nanti ni..

eima said...

aku tau kedai ni tp tak penah masuk pun lagi sbb kari maksu aku lagi sedap ...hihi ....

rindu nk balik mkn nasi .....

Nafira usof said...

aduiiiiihaiii.. tak tahan tengok gambar2 makanan nih~
tangkap meleleh jer..

deelira@deeliraz said...

gurlp!... telan air liuq

meera aien said...

nak tanya.. waktu lunch restoran ni dah buka ke?