Blog Ibu Hadif dah umur 4 tahun! Cepat wish Hepy Besday!

.
.
 Simple Giveaway - feel free to join~


hampir aku terlupa yang blog aku lahir sama tarikh ngan besday lakiku... kira okey lagi lupa besday belog, ni lupa tarikh besday laki sendiri memang tak boleh dimaafkan! :b... manjer.. manjer.. ape yang hang ingat ha? hahaha...

yep, belog aku lahir sama tarikh ngan lakiku 20 Mac, 4 taon lepas.. skejab jer, tuptup dah 4 taon aku menulis kat belog nih... macam² aku dok crita kat sini, start dari umur hadif 4-5 bulan camtu... sayang oooo kat belog nih... tempat simpan kenangan suka-duka... dan start 4 taon lepas, hidup aku dah tak privacy lagi.. cheewaaahh.. semua benda nak share. maybe ada yang tak suka crita hal sendiri kat satu dunia, tapi aku suka jerr... tapi cerita aku berfilter yer, tak semua aku jaja... takkan cita dalam selimut pun nak habaq kat orang?? tsktsk... aku anggap tu sebagai perkongsian ilmu dan pengalaman giteww... sharing is caring.. ye dop?? huhuhu... 

 header dari Wansteddy... dah lama pakai header ni.. takde hati lagi nak tukar baru... huhuhu...

 so, ape pencapaian belog aLw!z b3 my baby takat ni???

ade la sikit.... dapat duit nuffnang, masuk megazine, menang contest sikit²... dan yang penting dapat tambah kenalan macam yuolllsssss semua..... ok la tu! bukan kena bayar ape pun nak buat belog kan? blogspot free katanya... takat ni takde cadang lagi la nak tukar domain berbayar... blogger cipisan jer.. kedekut pun ye jugak! hakhak...


9 kali cash out nuffnang... ini ler hasilnyer... Alhamdulillah...


penah ler skali masuk magazine intrend... lama dah. tahun 2010.. klik SINI untuk entry tu.

dan sempena besday hubbyku dan besday blog ku hari ni, aku ingat nak buat contest sikit ler... Ahad ni aku gi langkawi, nanti aku beli la pape kat sana untuk yuolls yang berjaya... takde la bagi hadiah fm, aku up sikit la hadiah nyer.. mana tau kot aku nak bagi pemanggang ajaib??? huhuhu...

soalan simple jer... just tinggal komen n bagitau Kenapa korang Suka Baca Blog Ibu Hadif???? bagi jawapan kat entry ni jer.. jawapan ringkas jer - short and sweet!


balik dari Langkawi 31 Mac nanti baru ku tutup simple GA ni eh. tq


p/s : di kesempatan ni nak ucapkan ribuan terima kasih kepada followers dan readers belog aku yang tak henti² dok baca cerita aku yang ntah pape nih.... tenkiu korang... tanpa anda, siapalah saya... ^___^


31 comments:

Qhaifa Nur said...

hepi besday....
memang berbaloi berblog ni, tahniah...

Masya said...

Happy anniversary.. wish jer.. xde kek.. teruskan menulis....

kenapa suka baca sebab kemana awak pg awak cerita dgn info² yg membantu org lain nak pg... hihihihi.. mcm saya lah tu...

♥cikmOt♥ said...

ok hepi besday lagi..sebaya irfan lagi...hahaha...

Nad MamaZN said...

Hepi bday blog ibu hadif!

Kenapa ek kite suka blog ni?

Mebi sbb tulisan kurang tp ada isi
Tak meleret2, takde corner2
Banyak info terutama cuti2
Mmg jd reference kalu kesana sini
Dan paling best dh jumpe pun empunya diri
Hehee

munna said...

Happy birthday buat blog ni.......

Ya ALya said...

hepi beday....

ya suka belog ni sebab suka baca kisah langkawi,almaklum la tak pernah sampai pun langkawi tu,ayat pun mudah di fahami,tak ngarut2,tapi dulu jpa blog ni,tak silap cari info langkawi n tudung fareeda,terus jatuh cinta,jatuh hati dgn blog ni....hari2 tak baca blog ni ibarat,tak tentu arah je hidup satu hari tau....

hadiah FM n cekelat almond gold whitakers tu pun ya dah suka sangat.....tak malu kan mintak hadiah lak kan......

mama tisya said...

oh sennag la nk ingt ulangthn bog cz sama busday ngan en suami...tahniah dh 4thn..cashout pn byk jugak..femes msk majalah lg...slamat cuti2 langkawi..mmg dh jd umh kedua dh tu..hehehe

suka bc sbb byk info psl cuti2, mkn2..bole kwn2 tau mn tmpt ok or tk...wah bertuah la kalo dpt pemanggang ajaib..hehehe..bg adiah cekelat dr langkawi sedap gk..apa dh cekelat yg nad pesan tu...rmi ckp sedap tp tk pernah rs lg...hehe

ujee said...

sbb info yg berguna utk semua pembaca blog ni...

eyeyou said...

empat tahun sudah berlalu
hari jadi blog dan juga suami
ucapan tahniah dariku eyeyou (ayu)
moga terus sukses lagi..dan lagiii..

pemanggang ajaib mmg dinanti
untuk contest yg simple ini
knp aku suka baca blog ini
sbb byk info n penulis suka syok sendiri..

hehee..jgn mareeeee...

JaSSNaNi said...

saya suka baca blog ibu hadif sebab blog ni banyak info menarik.. citer semua terkini di pasaran... dan ibu hadif juga seorang yang sangat peramah... :) sayangggg ibu hadif.. (bodek nak pemanggang ajaib)hihih

Sidratul Muntaha said...

baca blog ni asalnya sbb suka2
tak thu jump start dari mana
tapi memang sudah biasa
semiggu sekali mesti ke sini jua
baca sajalah asalkan boleh bermesra
tak kiralah berapa banyak entry yang telah dibaca
asalkan boleh kenal penulis walaupun tak banyak barang sedikit pun boleh jua
bak kata orang tua - tua
tak kenal, maka tak cinta.

*selamat ulang tahun blog kepada tuan punya empunya blog.
*semoga ukhwah sesama kita makin erat, insyaa Allah
*semoga blog ini jugak bakal jadi panduan pada pembaca yang lain terutamnya bagi ilmu - ilmu yang baik
*jazakallah khairan khatira

Nurul Farhana Kasim said...

Wahhh..sama anniversary i laa..4 tahun jgk i berumahtangga k jah..maknanya,masa ana neves nak nikah,k jah sronok2 taip blog ni laa eh?hihi...

Nk join jgk lh contest..kenapa suka baca blog ibu hadif?
Seeebabbb,kita kn dormmate dulu..kiki. ingat x?.da lama xjmpa..skurang2nya u r the only one senior yg masih ana dapat ikuti perkembangan secara peribadi..
Pastu bab holiday yg best..rasa mcm nak pi je smua tmpat yg kak jah pi tu..
K baiii....

INTAN said...

Happy Birthday belog n encik suaminya!! hehe.. nak join contest!

saya suka baca blog Ibu Hadif sebab banyak info menarik dan yang paling utama sekali dapat mengetahui perkembangan saudara-mara yang susah nak jumpa dan berada nun jauh disana. tahniah Ibu Hadif!

*syarat2 ahli keluarga dikecualikan xdak kan..??

Kniedaz said...

Suka baca blog ni sebab banyak info untuk kaki jalan..maklumlah ibu hadif kan suka jalan hehehe

aSmiDar said...

Hepi besday...
Petama sekali yng jd ketagih baca nlog ni sbb suka tengok gmbar ...gmbr sume cun2....
Terutamanya gmbr hadif yg comel....
Klu mls nk bca pon msti bukak blog ni n tgk gmbr...
Huhuhu...
Bkn bodek ek..ni siyes punya...

Elya Roza said...

ehehehe...sy baru first time singgah sini sis..:)

eima said...

Kenapa korang Suka Baca Blog Ibu Hadif????

pasal hang la blogger pertama aku folo...dan pencetus aku buat blog jugak hua hua
hang letak link kat FB aku click kemudian aku galak nk mengikut ngan tiru arrr hahaha pastu sampai la ni aku tulis blog semua sbb blog hang la ... sbb tu aku tak leh miss hangnye tulisan my dear K... foreverly fren

Nana said...

knapa aku suke eh
sebab blog kau penceritaan tak meleret
aku akan baca start dari ayat atas smpai bawah
kadang irg suke meleret aku nengok gamba je hahaah....
isu nye mcm2 idok la balik2 cite pasal anak je shari sampai 3,4 entry cite psl anak yg mana bole memboringkan pembaca hahahaa..jahatnye aku
Maksud aku disni variety ada resepi, ada info oliday tu yg aku suke sebab aku suka oliday.
Pastu aku suke sebab kita ada anak sebaya kenkadang aku terhibur mambaca blog org yg anak nye sebaya anak aku haha buat aku senyum sendiri sebab nye kadang apa yang kau cite mcm tu juga la pangai anak aku kata sama baya kan prangai xlari jauh sama je kecuali part main air hahaha mia suke main air tapi hadif gayat air kan hahaha...

mama leen said...

hepi besday belog.. hehe

Nissa Azmir said...

woweiii banyaknya cashout... banyak info beb ur blog. i like..

deelira@deeliraz said...

suka baca blog kay sebab kay x lokek ilmu,pengalaman & pengetahuan.lagi jauh perjalanan kay.. lagi banyak dia kongsikan bersama..details! sharing is caring kan kay ;)

alawiah raji said...

happy besday utk en suami kak jah n blog jugak...
saja nak komen gak....heheheheh
suka baca sbb kak jah suka buat entry yg bg info terkini yg kdg2 tak tahu pun.....errr....kdg2 suka baca sbb nak stalker apa aktiviti kak jah kat putrajaya ni almaklumlah org putrajaya kan slalu kesepian kekekek...
selamat pergi dan balik ke langkawi ya.....:-)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

selamat ulang tahun blog yang ke 4...

knp suka baca blog mrsk..

1)tak meleret..ringkas padat dan seronok dibaca

2)mrs k suka2 jalan2 dan kongsi kisah berjalan kat sini....

Izzati Asyraf said...

hb dear..suka baca blog ni sebab fun,informasi dan super cool!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

saya suka baca blog ibu hadif sebab ibu hadif comel tapi lagi come hadif. haha. lagi satu saya suka baca blog ibu hadif sebab saya dpt tahu hadiah dia dari Langkawi. Saya nak coklat whittakers kaler merah and gold.

Ibu hadif mmg comel bersama whittakers

:p eh? hahahah

Orked said...

Saya suka baca blog sebab Ibu Hadif @ MRS. K kerana saya suke baca kisah percutiannya, kisah makan2nya, kisah mereka bertiga, kisah si comelnya Hadif, kisah dirinya dgn Tudung Fareeda serta byk info menarik yg dpt dikongsikan bersama dgn blogger2 lain termasuk saya.

mama_umar_maryam said...

happy 4th bday utk blog mrs K!!

hmm, antara sbb aku suke bace blog nih:

1. start dgn baju2 poplook,hehehe,kite share kesukaan yg same
2. suke tgk korg jln2,tips,kt mane nk makan, kt mane nk tido etc..
3. suke tgk koleksi paridah ko,hehehe
4. suke tgk senyum ensem hadif

dan kdg2 ko x tulis appon, just tepek gmbr pon aku njoy je bace :)

Echa said...

Nak join gakss..Ikhlas dari hati ni... hehehehe.. :

Nape saya suka baca.. : Sbb blog ni semakin BERINFORMASI.. semakin MENARIK DAN berjaya membuat saya membaca setiap hari tanpa jemu... :)

noorzie said...

Hepy BesarDay 2 blog Mrs.K, 2 ari je lps besday sy...ehh nk up jugak 2...hehe..:D

sy silent reader je, suka bca blog akk ni sbb byk entry psl jln-jln-jln...lately byk psl langkawi lak 2, byk tul info mna la tau 1 ari nnt dpt ke sna...tenkiuuu..:)

Nieyl said...

hihi~hepi besday...
nieyl pun suke gak singgah kat sini.. :) semoga akak lebih success di masa akan datang yea....:)

Aimaniman Ezaiza said...

Tahniah.. hepi birthday utk blog dan hubby,,
Seronok tengok earning nuff yg capai ribu,, mcm langit ngan bumi banding blog akak.,