Sarapan pagi yang Marbeles di Warung Bunian, Kampung Desa Putra

.
.
gigih aku hari Ahad lepas mandi pepagi buta sebab nak pegi sarapan kat warung nih.. kalau tak jangan harap la, tengahari pun belum tentu mandi lagi. muaahhaha... malam tu dah bagitau hubby siap² nak sarapan kat sini.. hewhew.... ni kes pengaruh rakan belog la nih... asal ada tempat best jer mesti nak terjah.. padahal warung ni dalam kampung encik suami jer... slalu jer lalu kat depan warung ni tapi tak penah nak singgah.. bila kawan² belog dah canang baru hegeh² nak terjah sama. hewhew.

hubby ku cakap die orang kampung tu pun tak penah makan kat sini.. first time tuuu.. itu pun sebab aku yang ajak! hakhak... ye la, kalau balik kampung harus ler pegi umah sedara. dah tentu ada makan. ye dak? makcik² aku depa panggil warung ni kedai cik kiah jer... huhuhu...


nasi untuk aku, roti canai untuk hadif... kat warung ni pepagi ada roti n nasi lemak je klu tak silap.


tapi hadif makan sikit jer.. aku yang habiskan... hubby pon makan roti canai gak... sedap weiii roti die.. lembut gitew... kuah kari die pun sedap!! lakiku sooka...

nasi lemak die terbaik! terasa lemak die... sambal pon mabeles... tapi macam manis sikit :b


amboii.. bila aku cakap nasi lemak sedap, lakiku pegi tambah order lagi... die pun nak try nasik jugak.. order nasi lemak telur bungkus pulak....


Pilihan JJCM TV3 tuuuu....

sesape yang dok cari tempat breakfast sedap, boleh la try makan kat sini. tapi jangan datang lambat la ek.. kang habis, kempunan... hewhew...

lepas makan, singgah umah arwah nenek hubby. dokek ja.. tak sampai 5 minit dari kedai tu...



9 comments:

Nad MamaZN said...

Bestt kan? :)
Rasa cam nak repeat lagi :)

ronna said...

laukpauk time lunch pun boleh tahan sedap jugak. tapi kena pegi awallah...

♥cikmOt♥ said...

aku jugak masih tak tau kat mana tah lokasi sebenar...kesian tul

eima said...

aku pun tatau lokasi sebenar ..hari² aku lalu ko tau jln tu(teman my en pi punchkad) ... tp ai ttp konpius kat mana kedainye

land mark budak opis bg tau SMT sepang.... huhu

Jue a.k.a Ibu 2F said...

kat mana lokasi sebenar nie..hahahha nak try jugak le...

Ya ALya said...

ya yg jauh ni dah tentu tak g la....mahu sampai2 je kedai tu licin makanan semua...hehehehehe

Nafira usof said...

terliur pulak tengok roti canai kosong hadif tuh~
terbau2 roti canai.. hahahaha

harun hamzah said...

Asalamualaikum. Boleh x bagi alamat warong tu @ koordinat dia. Tq

harun hamzah said...

Asalamualaikum. Boleh x bagi alamat warong tu @ koordinat dia. Tq