Riadah Petang di Taman Tasik Empangan Putrajaya

.
.
Ahad lepas, belah petang tu kami anak-beranak jogging kat Taman Tasik Empangan, depan PICC tu.. ni memang 1 of feberet spot untuk riadah kat Putrajaya nih... cuaca memang best lah! redup jerk, macam nak hujan tapi tak hujan pon.. dan orang pun leh tahan ramai haitu.. kat situ kan ada playgorund, so memang meriah lah.

 kesian hadif pakai kasut sekolah jer.. muahahah.. takpe, nanti kite beli kasut sukan kat Bandung yer. insyaallah... cik rebok aku tu pon dah lama tak guna. haitu kan musim hujan, so stop kejab jogging. nih dah cuaca elok balik dah malas nak jog. ngeee~


 kononnya weolls jogging, hadif kayuh basikal lah.....


...... tapi sekejap je die nak kayuh.. penat die cakap.. die nak ikut weolls jogging pulak.. aiyaiyaii... so, kami sorokkan basikal hadif kat belakang pondok.. tawakkal je la, jangan la ade orang curi. hukhuk.


 benti jab posing.. awat nampak bontot aku cam melebar lam gambaq ni! tipu betui... :b


 semangat hadif tau! siap nak lawan lari sape paling laju tu...


 seeee........ jauh tuu weolls jogging... taktau la bape km dok lari. huhuhu...

aku dok cakap ngan hadif depan sikit ada pantai putrajaya.. mesti dalam kepala die dah dok terbayang pasir.. hadif kan hantu main pasir! terus ajak aku pegi sana yuolls.. padahal jauh lagi nih nak sampai... aku cakap okey, tapi hadif kena jalan smpai sana... gigih anak mak hokey!

so, aku suh lakiku patah balik amik basikal n kereta, n nanti weolls jumpa kat pantai tuh... so, Mr. K jogging amik kete, while weolls jalan sampai ke pantai sana..... sabo je la anak oi! sanggup tu dia... takde pulak mengeluh penat bagai... haih.


 weolls cross ikut hotel pullman tuh. dekat sikit. hadif dok tanya, ni tempat india ke ibu? aku gelak je la.. maybe die tengok suasana suram², n senibina hotel ni kot. hukhuk


Pullman ~ yeay! dah dekat sampai...


 setelah jalan berkilo², akhirnya berbaloiiii penat hadif... die sambung riadah kat sini pulak.. huhuhu... heran betui, tak penat ke budak nih?? dari taman tasik empangan tu ke pantai putrajaya jalan kaki... phiiewww...


mak die sibok camwhore.. :b


lepas tu gerak ke track lumba kete control ni pulak....


tapi sayang... orang dah abis main dah.. huhuhuh...


then gerak pegi stesen minyak tuk isi tayar basikal hadif... patut la cam lembab je hadif nak mengayuh, rupanya tayar takde angin. depan blakang lak tu... sabo je la...


p/s : akan cuba praktikkan riadah camni setiap minggu... dapat 2 kali sebulan tu pon dah cantik dah tu... hewhew.. jangan hangat² taik unte sudehlah. :b



8 comments:

♥cikmOt♥ said...

eh restoran empangan kat situ jugak ke??

Nad MamaZN said...

Tgk dlm gmbr kt blog ni kan kengkadang tu ilusi optik jek.. Nmpk cam berisi tp sbnrnya kat luar gmbr kurus cantek jek. Mcm kay ni la, hihi

MRS. K said...

♥cikmOt♥ ~ ade je restoran tapi aku pon tak tau ape nama dia huhu

Jue a.k.a Ibu 2F said...

mak ai ..jauh tue..tapi jogging sambil gelak2 memang tak rasa ...hahahha

:: Cik Viva :: said...

best jugak kat empangan tu.. jalan kaki tu boleh smpai pullman? cayalah..jauh la jugak kan

Kniedaz said...

pantai putrajaya tu sapa-sapa boleh gi la ya? nanti ble pi jugak...wah ..banyak rupanya tempat best kat putrajaya ni...

Nana said...

aku xpenah lg bjoging sesi kelorga hahaha
cam sonok je tgk org joging
kasut joging pon aku xde hahah

eima said...

peerrghhh jauh tu .. gile tak sanggup aku ..klu jogging boleh buat aku gemuk aku sanggup wei