Makan Best di Langkawi : Restoran Nelayan, Bukit Malut



Meh nak rekemen satu tempat makan yang best kat Langkawi nih... Restoran Nelayan / Medan Selera Nelayan... masuk ni dah 3 kali aku terjah sini... restoran nelayan ni boleh kata popular jugak kat Langkawi! harga makanan kat sini pun murah...

rasanya hanya bukak untuk makan malam jer... masa weolls sampai petang tu depa baru nak bukak kedai.. huhuhu...


hasil laut kat sini semua freshhhh hokey! Restoran Nelayan ni sebelah je dengan jeti, tempat nelayan turunkan hasil tangkapan dorang.


ni suasana petang kat jeti tuh... cantikkan??

jom tengok apa yang diorder.... lauk-pauk ni semua order untuk 2 set... dalam 13 orang makan camtu.

ada ketam, ikan pari bakar, pastu ikan ape ntah.. :b


sotong goreng...


ikan masak stim


ulam²


ketam....


ape ni? kepah eh?


pepahat.


order udang jugak!! pastu order sayur. air tembikai 5 jug kot! ade lagi la 2-3 jenis lauk lagi...

total semua dalam RM600 lebih... murah giler hokey... penuh meja kami makan. kira puas hati la dengan food n harga.


12 comments:

Kniedaz said...

Sedap tu..lain kali pi Langkawi boleh try ^_^

Nana said...

pandai je cr tmpt makan best kan
aku g lankawi
blasah je kedai mana jumpe redho dan tawakal hahaa

Nieyl said...

wah~bgs2..nanti g langkawi leh ar try-try.. :)

Sidratul Muntaha said...

yg beso tu lokan kot?!
ahhaha
aku klu dah gi kedai mkn mcm ni
nak2 seafood plak tu
pergh
mahunya berjam2..

Cik Eka said...

sedapnya

mmg sedap dan tetibe rase lapo. haritu pi langkawi, x dan nak mkn lelebih. jalan saja

Nafira usof said...

ohhh dammm~ nak nanges tengok menu tu semua.. huhuhu.. meleleh2 air liur~

oh~ nak tanya.. pepahat tuh makanan laut gak ke?

MRS. K said...

Nafira usof ~ huhu.. jangan ditanya.. kite pon baru 1st time makan haitu..

anyone yang tau?

lieyalatif said...

menarik nih...kalo pi langkawi nanti leh cari kedai ni n cuba....

Orked said...

sedapnye pepahat tu..

Cik Kema said...

Ohhh...memang sangat sangat SANGAT sangat marvellous tempat ni..... mmg sangat sangat sangat SANGATTT sedap..especially ikan bakarnya... kulit/sisik ikan tu boleh tarik..lepas tu makan isinya manis sangat..kalau bukan kat Langkawi..mmg saya akn pergi selalu..tapi sebab jauh...terpaksalah mimpikan aje...

Saya suggest..kalau order ketam..jgn masak cili ye..biar masak sup ke..yg boleh bg keluar rasa ketam tu..kalau masak cili mcm sayang pulak..tak brp nak manis banding sup. Kalau ikan pulak..try order ikan bakar. saya order ikan bakar dan ikan stim..ikan bakar lagi sedap.... tapi semuanya memangg sedap..dan murah..of cos.. kalau nak g..g lah awal sket. dlm pukul 6ptg ke.. lepas maghrib boleh smyg jamak kat penginapan. sbb kalau dtg lepas maghrib mmg packlah org...

2 tahun lepas kami order ikan saiz besar bakar 1, ikan saiz sederhana stim satu..ikan saiz kecil goreng 3 ekor..ketam saiz besar masak cili 2 ekor..siput sedut masak lemak 300gm..udang goreng tepung 300gm..kangkung belacan...terung bakar... air buah 3 gelas... semuanya RM120... mmg berbaloi.. kami makan 3 org oke....

Selamat mencuba kawan2... :)

Cik Kema said...

Ohhh...memang sangat sangat SANGAT sangat marvellous tempat ni..... mmg sangat sangat sangat SANGATTT sedap..especially ikan bakarnya... kulit/sisik ikan tu boleh tarik..lepas tu makan isinya manis sangat..kalau bukan kat Langkawi..mmg saya akn pergi selalu..tapi sebab jauh...terpaksalah mimpikan aje...

Saya suggest..kalau order ketam..jgn masak cili ye..biar masak sup ke..yg boleh bg keluar rasa ketam tu..kalau masak cili mcm sayang pulak..tak brp nak manis banding sup. Kalau ikan pulak..try order ikan bakar. saya order ikan bakar dan ikan stim..ikan bakar lagi sedap.... tapi semuanya memangg sedap..dan murah..of cos.. kalau nak g..g lah awal sket. dlm pukul 6ptg ke.. lepas maghrib boleh smyg jamak kat penginapan. sbb kalau dtg lepas maghrib mmg packlah org...

2 tahun lepas kami order ikan saiz besar bakar 1, ikan saiz sederhana stim satu..ikan saiz kecil goreng 3 ekor..ketam saiz besar masak cili 2 ekor..siput sedut masak lemak 300gm..udang goreng tepung 300gm..kangkung belacan...terung bakar... air buah 3 gelas... semuanya RM120... mmg berbaloi.. kami makan 3 org oke....

Selamat mencuba kawan2... :)

CaDLyNN said...

nak try tis coming nov! hehe..lambat lg.