Passport Malaysia Gambar black & white



Tengahari tadi ikut hubby pegi amik passport die.. buatnye Isnin haitu. tapi tak sempat nak amik coz outstesen manjang... ni pon baru balik... nasib la khen? huhuhu...

passport kami 3 beranak.. cer tengok ape yang bezanya????

passport aku n hadif buat taon lepas sebab kami pegi USS. hubby tak ikut masa tu. next week kami nak pegi bercuti, so baru leh die buat. huhuhu...

Perbezaan passport baru dan lama???
ye betul! passport baru ni gambar die black n white ye kengkawan... gambar passport kite pun kena background putih. tak de dah background biru tu.. tapi kalau passport korang sekarang ni background biru, tak jadi masalah pon kalau still valid.


tapi gambar background putih ni untuk sape yang buat passport kat opis Imigresen Putrajaya sahaja..


bestnyer passport baru nih. siap ada gambar kecik kat tepi... pastu no passport kite tu kan tulisan die timbul... cantik lol. mukasurat detail peribadi kite pun liminate penuh so jadi keras. best betui.

tak sabar pulak nak tukar passport baru. mihmihmih.



8 comments:

Nafira usof said...

saya x de paspot.. hahahaha

mama tisya said...

oh utk putrajaya je ek...tp nape ek ..maknanye snap gmbr situ die auto set utk itam putih ke?

Nad MamaZN said...

Tah bile nk wat passpott tah..

MRS. K said...

mama tisya ~ entah la ek. maybe dlm tempoh percubaan kot..

hubby tangkap gamba kat kedai area opis imigresen tu.. kat kedai mmg berkaler tp background kena putih sahaja

Kniedaz said...

oo..yang kat Putrajaya je ke?

Nieyl said...

Nieyl x de passport lagi..sbb x plan nak ke luar negara lagi...Insya'Allah klu de rezeki nant..buat jgakkkk...:)

mizzura said...

Baru je renew td..pelik weih itam putih...

QA's ~ mamapapa said...

salam,ptg ni nk pg buat passport ni..hrp2 smoothla :))