Cuti² Bandung ~ Gambar Random



haini malas nak taip panjang².. so aku tempek gambo beserta caption ringkas yer... korang cuci mata je la ek. nggeeeee~

 Batagor - tauhu goreng dengan kuah kacang.. sangat sedap! ni makanan popular kat Bandung. mana² pegi pon ada hatta tepi jalan skali pun. hari kedua di Bandung supir bawak sarapan kat Batagor Kingsley, antara tempat femes jual batagor.


 tengah memikir nak beli telekung. banyak sangat pilihan. hurmmm...


 hubby tempah seluar jeans, slack dan jaket jeans kat kedai nih... sehari je dah siap. orang kedai anta terus ke hotel.


 beli border lace untuk baju kenduri adik ipar. semeter harga RM25. ikut jenis lace la. ade lagi murah. ada yang lagi mahal.


 teh botol di mana².. ada lagi satu jenis teh kat bandung ni - teh bunga. aku memang tak leh blah betui ngan teh tuh.. rasa bunga dia kuat sangat sampai kembang tekak.


 Hotel Progo - tempat penginapan kami di Bandung. tak tau ler ada bintang ke tak, tapi sangat selesa dan suasana nyaman. kat belakang hotel ni ada FO Jalan Riau. nak pegi sopim jalan kaki jer. tak sampai 10 minit.


 tempat wajib pegi kalau pegi Bandung - Tangkuban Parahu


 antara gerai² sebenier kat sini.


 3 of us + 1 inside my tummy :b


 tengah dok syiok pekena jagung bakar manis ni ujan pulak kat Tangkuban Parahu nih.. so TERPAKSA beli baju ujan nih...


 kilang kain sulam di Kopo Bandung. rambang mata mak!


 masakan padang - antara makanan yang boleh masuk tekak makyong. :b


 paklang hadif borong tshirt super dry. murah je kat sini RM22 selai.


hari ke 4 kat bandung kami pegi pasar pagi. dekat je ngan hotel. tapi masa balik tu malas nak bejalan. so naik le kete kuda. merasa jugak. hakhak.


 kena caj RM6 dari pasar pagi sampai ke hotel.


 Petualang Rasa - lebih kurang macam rancangan JJCM kat mesia.


 kesian kan? kecik² dah kena bekerja. syukur la anak² kita boleh hidup selesa.


terminal tas - kedai bermacam jenis bag. tapi banyak yang fake la.. huhuh..

nanti sambung lagi eh. :b


8 comments:

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

seronoknyer cuti2..kemain berbaris lagi menu masakan padang tu ermm terliur...

Nad MamaZN said...

Best best...
Citer lagi citer lagi :)


Ps: tmpt ngundi kite die tak bg tisu pun huhu
Org ngandung pun bwk krusi lipat sendri dr umah.. Takde lane istimewa utk dorg... Hmmmn

bunga_rose said...

best2 tgk review ko.. lagi2...

eima said...

wei bestnye ,...lagi ???

JaSSNaNi said...

best cuci mata.. banyak gambar.. tengok gambar sambil berfikir2.. :) cantek gak.. tempat orang...

Nana said...

Antara tempat yang nk pegi
Klw ada rezki
Sonok tgk seme murahh

Nafira usof said...

bestnye!!
boleh shopping baju raya~
mesti murah kan~

tony transport bandung said...

Salam Tuan / Puan

MBTS~ Mutiara Bandung Transport Solution menyediakan Khidmat Transport Di Bandung &
Jakarta. Pemandu berpengalaman, mesra,jujur, peramah dan tiptop service

Free & Eazy Program Tour (semua tempat di bandung)

Kereta + Pemandu +Parking +petrol + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Rate Kereta Taip Daily/14 hour from 8am to 10 pm

Toyota Avanza ( 6seat ) 125 RM

Isuzu Elf ( 12seat ) 195 RM

Isuzu Elf Long (16seat) 270RM

*no extra caj jika nak pegi tangkuban perahu or kawah putih (dalam beza hari)
* we dont need deposit and no penalty if cancle, all payment do it at last day at bandung

CALL / text / whatsapp

WhatsApp : +62 858 6137 8328 (fast response)
pin blackberry : 746C D4CE
email : tonytransportbandung@gmail.com