Mengidam!



hohoho... since pegnen ni first time rasa macam nak makan something. dok teringat-ingat jer selagi tak dapat. kecur-kecur ayaq liuq dok teringat. :b aku teringin sangat nak makan sambal sotong. sotong yang kecik tu tau, bukan sotong yang besar tuh. dah bape kali pegi cafe sebelah cari nasi lemak sambal sotong, asik abis jerk. sobsss... nak masak sendiri mak malass noks. lagi pun laki mak tak makan sotong nih. malas la nak masak 2-3 lauk. so, kite makan kat kedai je la walaupun versi lain...

klu pegi kedai makan thai, sambal sotong die lain skit.. tapi takpe lah.. lepas jugak ngidam mak nih!

pegi aeon big Alamanda tengok ada ikan bawal n siakap murah². sekor RM4.90 sajok. teringat incik suami suka ikan² nih.

dah lama gila kot mak tak masak! seriyes lamaaaaaa....... ye la, dalam sebulan dua ni mak bizi. :b


so, 3 hari lepas mak masak bawal masam manis. 


sup sayur brokoli fishball.

malam ni ingat nak masak siakap stim limau pulak. nyummmss.....

Hepy weekend yuolls.



13 comments:

maria firdz said...

Hehe... Nsib x ngidam pelik2..

Nory Zoulkefle said...

tiba2 nory plak yang mengidamm..
hehe

Nana said...

Tu la klw kdai siam sambsl sotong lain kan
Xmcm sambal kita buat
Arini aku pon msk sambal sotong hehe

Nieyl said...

wah~rajin nyer,,,

Nafira usof said...

bila baca siakap stim limau terus kecur air liur~ sedapnye!

deelira@deeliraz said...

rajen masak.. anak pompuan la tu hehe

Chekgu Azrine said...

rajin mak buyung...

happy weekend!!

Nad MamaZN said...

Yumyumyum! :)

Azi3 said...

sodapnye sis.... urkkk

Ena said...

syokkan ngidam masa pregy.. kita jugaklah ngidam setiap bulan bila bulan nak mengambang.. bila la moment mcm mrs. K ni nak mai lagi..

eima said...

ko tak alah ke wei.... bagus2 ...

Jue a.k.a Ibu 2F said...

murahnya...
klu mengidam sanggup je carikan

lieyalatif said...

Biase laa tu...time preggy ni tekak ade ngade2 sikit hehehehe tp selagi bukan mabuk2 makan je laaa...enjoy ur preggy moment....rindu plak saat tuuu...