Ikan Celup Tepung D'Coconut Cafe, Pantai Teluk Ketapang



Kalau pegi Kuala Terengganu tak sah ler kunjungan korang klu tak singgah makan ICT (ikan celup tepung). :b eceli, banyak je gerai yang jual makanan celup² tepung ni kat KT. dan salah satunya gerai kat Pantai Teluk Ketapang atau pun orang panggil pantai airport. aku dok baca review kat belog ramai yang suggest kat gerai ICT Poklong, tapi masa kami pegi tu gerai tu tak bukak lagi. hewhew... so, kami singgah D'Coconut Cafe, bersebelahan dengan gerai poklong tuh.


full house ko! kat sini konsep die self service yer.. sila amik ikan/sotong/udang yang telah dimasak sendiri.. nanti ada orang datang meja untuk amik oder air n lain².


fuhh... licin! tinggal kerak sajok. sebab tu kena standby siap². asal letak jer berebut orang amik. muahahaha...

semua dah lunch tadi kan? so boleh ler tepek kat sini gambo² celup tepung nih. :b


cendawan celup tepung, ikan celup tepung, sotong celup tepung.


aku suka ikan celup tepung nih! freshh ko ikan die! amik 2 ekor jer.


sotong celup tepung - amik 2 pinggan


sedapnye ratah udang nih.. mabeles.... - amik 3 pinggan

total kami makan untuk 8 orang termasuk air lebih kurang dalam RM50. ok la berpatutan la dengan jumlah food yang kami makan tuh. tak silap aku kat sini ade jugak jual goreng². tengok meja sebelah ade je makan mee goreng.. huhuhu..


ni gerai Ikan Celup Tepung Pok Long - lambat bukak ler pulak!
.
sape pegi KT, jangan lupa pekena ICT kat Teluk Ketapang yer! mabelesss....



8 comments:

Jue a.k.a Ibu 2F said...

memang sedap n murah

eima said...

aku tak ingat kat mana aku mkn tp jalan tepi pantai la ..MIL aku mmg iitu la tmpt die dok pekena .... itu mmg wajib tu

Nad MamaZN said...

Terbaek la!
Terliur sudaa :)

Nana said...

Mmg wajib pekena klw g ganu
Aku kopok leko tiap ari bole telan klw g sana hehe

deelira@deeliraz said...

alamak terliur!

kena balik terengganu lagi la nih..huhu

:: Cik Viva :: said...

memang sedap..penah pegi dlu..

Nory Zoulkefle said...

udang goreng tepong tu feberettt tu...sedapppnya...

mama tisya said...

mmg femes celup tepung kt ganu..aritu pegi gk tp sbb dh ptg nk ke senja so ada 1 je yg masih bukak...sempat la merasa...