Sg. Dua Char Koay Teow Telur Ayam dibasuh



balik dari soping ikan masin kat Tanjung Dawai, kami dalam 6 bijik kete terus gerak ke Perai coz malam tu menginap kat hotel area situ. otw ke hotel singgah Sg. Dua Char Koay teow Cawangan Kg. Jawa - tepi hiway tuh. hubby yang beriya ajak makan kat sini. lagi pun die yang nak belanja makan :b

 telur ayam dibasuh katanya~

 hari tu tukang amik order cakap ada dua menu jerk - char kuey tiaw dan nasi goreng udang sajok yang ado.. tak kisah la asal boleh rasa ckt die yang dikatakan sedap lagi femes tu khen? before dis masa bercuti kat Penang bulan Februari haitu penah makan Sani char kuey tiaw. sedap jugak!


Sg. Dua Char Koay Teow Telur Ayam dibasuh.
kuah melimpah ruah. memang sedap! satu pinggan tak cukup noks.


 nasi goreng udang pon sedap. tapi aku tak tahan die punye pedas. makan sikit² sajok.

so far puas hati makan kat sini. food sedap, servis laju. total makan malam tu dalam RM160++. dalam 20 orang jugak yang makan.



4 comments:

JaSSNaNi said...

wowww!!!!

anak2 saya lak kalau makan nasi goreng kan.. selalu nak order yang over pedas jek.. diorang kata lagi pedas lagi terangkat..

Nad MamaZN said...

Uiiiii
Ngidam dah ni ckt sg dua!

Cik Eka said...

aiyarkk teringin. heheheh

sedap kalu pedas2. eka kalu tak pedas, monyok je.hehehe

eima said...

review tmpt K kat mana dah lama cari ni tak jumpa ..... yg kat sg dua tu dah ttp