Sani Char Kuey Teow, Penang

.
.
jom kite sambung balik cite Cuti-Cuti Penang! ahaks. sabo hokey! sikit lagi nak abis.. muahaha...

lepas turun dari Bukit Bendera tu, kami ada misi jalan² cari char kuey tiaw pulak... tanya orang Penang depa kata ckt yang sedap adalah Sani Char Kuey Tiaw. Sani CKT ni memang femes. kat KL pun ada cawangan dia kan?

nak mencari kedai Sani Char Kuey Tiaw petang² gini time orang Penang balik dari kerja memang hazab la kan? dengan jalan jenggg... sabau je la... kami pegi Sani CKT dekat Bayan Baru, area Sunshine... kedai die tepi jalan besar jer tapi tak berapa nak perasan.. siap kena u-turn lagi sebab terlepas simpang. huhuhu...
.
kedai dia biasa² jea...


orang baru nak bukak kedai kami dah terjah... nasib la.. :-b


selain ckt, ada jugak menu lain.. tapi masa kami pi ni menu lain takdak lagi.. malam² skit baru ada.. petang camni ada ckt jea...


Sani Char Kuey Teow
.
sedap wei!! rasa tak cukup satu pinggan! aku ni bab² makan tak fussy sangat, asal kena kat tekak dah sedap dah bagi aku.. hahahaha... :-b


2 comments:

eima said...

penang memana pun CKT die besh ....

fav my enPanjang tu ....


nk pi naik belon kena kew stabil dulu ... hehehe anak mmg akan bertambah tp bab kewangan tu la ... pi berjalan duit takdak tak besh

Nad MamaZN said...

Meh dtg BSP
ada cawangan sany ckt ;)
Pastu bungkus, meh mkn kt umah kite
Heehe