Semua pon Naik Harga hoi!



perasan tak? perasan tak? :p

dari last week lagi aku dok perasan...... awat air kotak ni makin kecik. puas aku google nak carik gambo nak compare kebesaran dia. sebab aku memang yakin air kotak ni mengecik! muahahhaa...

dan hari ni dapat jugak aku bukti tu!!!! 

packaging lama tu 250ml. hat packaging baru 200ml. beza tu wei.... tak puas minum. sekali sedut dah abis... depa tak naikkan harga. tapi depa kecikkan saiz. huuuwaaaa.... tensen!

kat kedai runcit bawah opis ni jual saiz kecik tu RM2. hat besaq skit RM2.20. dia kata lepas ni saiz besaq tu dah tak juai. dia nak abiskan stok. hurrmmmm


10 comments:

Miz Eija said...

iye betul... kalu perasan kan ducthlady kecik tu kalu kita goncang dia macam ada space lagi kat dalam.. mean tak penuh la kandungan dia huhu

Nieyl said...

tu la..semua nak naik...

lieyalatif said...

ishh sumpah lieya tak tak tau...mujur bace entry nie pasni leh tgk2...lieya suke gak beli susu ni buat stok utk buat carbonara ngan aiskrim homemade.....adoi naik 20sen, barang2 pun mencanak2 naik....

Ati Hafi said...

keciknyaa kan. Ingatkan yg kecik tu yg kids punya tu.

Lynn Hamzah said...

pandai diorang nie...kecikkan saiz...

Chubby Hanna said...

Salam, saya terkesan dengan kenaikan harga sampai dah x beli susu lagi dah.. apapun, salam kenal dari saya. saya ada klik iklan awak. kalau sudi jemput singgah saya ")

Falsya said...

huwaaaa..memahami sgtttt...skang nie kalau dulu beli groceries 200 ke..skang nie 400..pengsannnnnnnnnn!!!..

nur anis said...

ni belum gst lagi ni...naya naya...

Chekgu Azrine said...

Mmg perasan dh kcik size dia..sllu bli utk dak aish..trkkan..

yang baik Ishak said...

memang pun... semuanya dah naik.
nak kata apa lagi... tengok jer