Ida Mee Udang Sungai Dua



Balik dari jenjalan Penang, kami singgah Sungai Dua untuk dinner. ni 2nd time aku makan kat Sungai Dua ni.. dulu penah singgah makan char kuey tiaw telur ayam dibasuh. kat area sini jugak. dis time saja try mee udang pulak.

dah puas toleh kiri-kanan cari kedai makan sepanjang jalan tu, maka Ida Mee Udang Sungai Dua jadi pilihan.. boleh tahan ramai jugak orang makan kat sini.



kuey tiaw goreng udang. sedap.


mee goreng udang pon sodap.


mee udang aku tak rasa pulak. adik aku cakap sedap.

so, korang klu singgah Sungai Dua jangan lupa singgah kedai ni ya.. memang sedap!


6 comments:

syawalsimpsons said...

saya penah try makan kat sini kak..mmg daebak

Chekgu Azrine said...

telan air liur nengok semua udang2 besaq gabak tuh..ichhhh

eima said...

slalu singgah tp penuh sokmo .... nak mkn CKT sg. dua dah tak de kat tepi jln tu ... dah tukar jd kedai mamak mana tah pindah nye .. so mkn mkn CKT permatang pauh sedap ...

Miz Eija said...

sedapnya... kat mana ni sis.. sg dua karak ke??

mama tisya said...

sedap mee udang ida ni..pernah mkn time p penang dlu

AinulMalik said...

Sedapnya :)