Jalan-Jalan IOI City Mall Putrajaya



Dah nama orang Putrajaya khen? kalau tak sampai lagi mall baru - IOI City Mall tu memang tak sah lah! aku pon dah 3 kali terjah sana sejak bukak... apa yang boleh aku kata IOI City Mall Putrajaya ni memang besarrrr dan aku tak larat nak jalan... adeh... dah tua noks. stamina kurang. mak jalan sikit dah pancit! choiii betui... :p

masa aku pegi mula² tu memang hari launching.. ramai ler umat maknusia. sila bayangkan. jalan pon berlanggar bahu-bontot. nak carik parking apatah lagi... nak balik pon jalan jeng. bayangkan! memang carik penyakit. LOL

time tu banyak kedai tak bukak lagi... tapi rasanya kebanyakan butik² kat situ still mampu-milik la.. takdo la cam pavilion tu haa... restoran pon bersepah dalam tu... walaupon bersepah, tapi pada hari kejadian memang penuhhhh melimpah dengan manusia. perghhhh....

mak di hari kejadian. pakai lipstik bawu. nyx antwerp


Tesco dalam IOI City Mall. berwajah baru. tapi barang dalam tu banyak dah abis. almaklumlah, pantang ada tempat baru. semua serbu... mak dapat serbuk-serdak aje. hiks.


ramai cakap homepro ni best. tapi barang dia mahal! baik pegi Daiso. :p


ini jugak idaman hati. mampu milik gitew...


penah tengok singa naik escalator?


ice-skating


kat belah luar ada tempat istirehat. ada air pancut bagai...


ala-ala rumput karpet.


berlatar belakang District 21 - indoor theme park


feberet spot mak sampai bila-bilaaaaa... dok berejam dalam ni pon mak rela...


aloh-aloh hensemnya... anak bujang sapa nih?


oleh sebab maknusia terrrrlalu ramai dalam tu, tempat makan semua fullhouse, maka marilah kita pulang ke pangkal jalan..... keluar dari IOI City Mall, terus ke Presint 4. makan kat SR sebelah opis mak.. lagi heaven. ngeeee~


dapat pulak mee kari SR yang sedap-pedas-meletop nih... fuhhh...


ni gambo pegi sana buat kali ketiga. gi ngan adik aku pulak. kali kedua pegi ngan opismate... time ni saja jenjalan carik kasut baru... ke parkson jugak kite. huhuhu...

apa pon, Alamanda tetap di hati... kalau kat IOI City Mall ni ada Jusco, memang aku rajin terjah kot!




6 comments:

nurfadilah suardi said...

mcm best je IOI Mall ni..nanti nak terjah gak bila g putrajaya. makin mengancam Mrs K

syawalsimpsons said...

saya pon dah 3X g gak..boleh la kalo nak jalan2..mmg penat...besaq pon ye gak

Chekgu Azrine said...

Kot mana pun ingat nak terjah jumaat ni..ngee..kalau tiada aral..hehehe

Nad MamaZN said...

kami x sampai lagi tmpt ni hehe

p/s: papazakwan tiap kali lunch p makan kt kbs..kot la terserempak, tegur la dia haha..! :P

lieyalatif said...

betul tu...lagi2 masa MAHA ari tu....teruk betul jem nak ke ioi..semua nak kesane huhuhu....lieya penah jejak sekali jek laaa... best sebab ade H&M....heheheeheh

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

Tempat baru memang org berpusu-pusu nak pergi