Bercuti di the Grand Beach Resort Port Dickson



Cuti CNY baru ni kami pegi bercuti kat The Grand Beach Resort PD. tak penah denga kan hotel nih??? Selesa Beach Resort penah denga??? haaaa.... TGBR ni nama baru utk Selesa Beach lol. ujung tahon lepas depa tukar nama. 

aku memang dah aim nak stay kat Selesa sebab ada private beach dan yang penting ada swimming pool besau. carik² kat agoda, booking.com tak jumpa pulak Selesa Beach. rooopanya dah tukar nama daaaa..... 

perjalanan kami start hari rabu. lepas hadif balik sekolah terus kami gerak ke PD... nak elak peak season punya rate. wakakakaka...


flawless giler mak khen? tq ephyra & camera360 :p


kami sampai kat PD pon dah petang sangat dah.. kui 5 lebih dekat kui 6 kot.. banyak nau tempat nak menyinggah... singgah Semenyih dulu, pastu singgah makan kat Seremban pulak.....


amik bilik paling murahhh skali. booking terus kat website.. lagi murah dari agoda/booking.com. katil single. no hal. mak dah bawak tilam. mihmihmih... 


round² area hotel snap gambo sedas-dua...


budak ni paling tak sabo nak mandi pool. tiap² minggu pegi swimming class pon perasaan teruja totap ada.. adeh....


kembang² kain mak!


dah tak geli ngan pasir dah.. taon lepas masa bawak pi bercuti kat Langkawi hessa geli² jugak ngan pasir... sekarang tidak lagi! siap makan pasir cam nasik kau :p


main la sampai lebam....


malam tu kami dinner kat Restoran Seri Mesra Ikan Bakar. sedap giloss siakap stim dia.. semua yang kami order pon sodap!


esoknya tu sambung mandi lagi... mandi. mandi. mandi sampai kecut. ni si adik muka cuak bukan takut air yer.... ni dia menjerit sebab abang angkat kua dari pool... mek ni pon antu air.. tak takut pon mandi tempat dalam.. nanti aku upload video hessa mandi...


kui 12 lebih kami check out.... tak singgah mana² pon... terus balik Putrajaya... 

tamat la sudah percutian pendek yang tak sampai 2 hari pon... malam tu pulak aku gerak balik kampung ng adik aku... sambung raya kat kampung pulak. mihmih :p


IKLAN

sape ada masalah kulit kusam, nak kulit cerah berseri², nak sihat bertenaga, nak tambah susu badan, boleh try minum ephyra..... komfem cantik macam mak! :

sms/whatsapp yer untuk keterangan lanjut 016-2035943



6 comments:

mama tisya said...

selesa hotel pn tk pernah dgr..hehe...bdk2 dpt swimming pool mmg suka sgt la

eima said...

kaaaannnn akud ah kate ... aku kenal sgt bumbung minang kabau tu ... hahaha

syawalsimpsons said...

seronok jalan2, mandi2 kat pool....

Nad MamaZN said...

syok nya p cuti2..!

#ineedvacation!

Kniedaz said...

wah...lama tak ke PD...macam best je hotel ni..boleh masuk dalam list kalau2 nak ke PD :)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam,
senang nak senangkan ati anak kan3
iols macam tu
bawak pi hotel
ada pool
dapat berndam abeh cerita he3