Review Hotel | The Grand Beach Resort Port Dickson



Meh nak buat review sikit pasal The Grand Beach Resort PD nih.. semalam aku dah bagitau yang nama lama hotel ni ialah Selesa Beach Resort.. aku penah outstesen kat sini dulu skali... lamaaaaa dah masa bujang dulu. tapi tak stay kat sini. dok hotel sebelah dia Regency Tanjung Tuan. 


rekabentuk hotel ni ala tradisional sikit. tengok bumbung pon dah tau kan? konsep minangkabau gitu...
  1.                      Address: 5th Mile, Jalan Pantai Teluk Kemang, Taman Orkid,                                71050 Port Dickson, Negeri Sembilan


lobi dia boleh tahan besau.


penuh la dengan deko CNY. hotel ni ada 3 tingkat.


jom pi tengok bilik pulak... aku punya bilik kat tingkat 2


aku amik bilik superior country ie bilik paling murah. ngeeee~ rate masa tu RM210 tak termasuk breakfast... nak sarapan kalu, sila tambah duit :p


bilik pon selesa... tak beso, tak kecik. ok jer kami 4 beranak.


cermin panjang kat sebelah toilet. sesuai untuk selpie... :p


jom check toilet pulak.....


yang penting ada bath tub. senang anak² nak mandi buih... muehehe...


jom jalan² sekitar hotel pulak...


swimming pool ada dua. untuk dewasa n kanak²... yang pool kanak² tu ada la paras ketiak hessa kot.


belakang hotel ada pantai... private beach gitu... so orang tak ramai... 


hotel ni bersebelahan jer dengan The Regency Tanjung Tuan Beach Resort.


view dari kafe.... cantik kan? tenang jer... lepas breakfast mata layu balik... nak sambung tido... :p


breakfast kat hotel ni biasa² jer... ada nasi lemak, bihun goreng, bubur, roti bakar, etc. takde la meriah sangat. tapi ok la.


nasi lemak di pagi hari~


tenang~

kalau ada rezeki boleh repeat dok hotel ni lagi.. beshhh!


7 comments:

eima said...

K try dok kat residence blue lagoon plak lag besh ... aku suka situ ....

Nad MamaZN said...

kitorg dok regency tg tuan dulu.. masa 2012 haha! lama giler tak g pd..tu la last time.. nayli baru 4 bulan time tu. tp hotel x best, sbb rumah persendirian, bukan hotel pun sbnrnya..tp dah org lain byr kan, redah je la hehe...

syawalsimpsons said...

wahhh....nampak selesa tu....sedang2 elok je kan

Chekgu Azrine said...

Cantik hotel dia...design minangkabau tu menarik dan lain dr lain la kan..

mama tisya said...

not bad gk la hotelnya..tp rate tk termasuk bfast..jwbnye bole bw bekal roti la kalo tkmo tmbh duit..hehe...pool & beach dkt best gk

Nieyl said...

ok gak hotel nie...:)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam,
ok gak rege dia yer
beach hotel memang mahai2 besanya :)