Percutian ke Perth, WA Day 2 ( Istanbul Cafe || Chocolateria San Churro Northbridge Perth)

Day 2 - Sabtu, 27 Februari 2016

lepas check in, golek² kejab kat bilik, pastu mula la rasa laparrrr... tapi masing² dah tak larat nak masak... so, menggoogle la kite tempat makan halal kat Perth ni... actually makanan halal kat Perth ni banyak jer.. tapi tu la.. kedai tutup awai bebeno... dalam kui 5-6 petang dah totop... huuuuwaaa.... jenuh wei carik kedai makan... nasib baik ada halal booklet kat bilik. so google punya google jumpa pon satu kedai kebab kat Northbridge yang still bukak smpai 2.30 pagi...

tapi jenuh jugak carik parking malam² minggu... dah dapat parking, jenuh pulak nak menapak pegi kedai kebab tu... boleh tahan jauhh.. adess..


Istanbul Cafe, 56-58 Lake Street, Northbridge WA 6003

kalau nak tau kedai ni berdepan jer dengan kelab² malam... time ni la boleh tengok night life kat Perth ni... sama je aku rasa ngan Bukit Bintang tu.. huhuhu... masa menapak nak pegi kedai tu, punya la gerun sebab memang kena lalu depan kelab malam ni sume... macam² jenis manusia boleh tengok.. tapi dun worry. banyak jer aku nampak polis dok round.

time ni memang dah menggigil² kelaparan~

ramai je mat salleh makan kebab nih

aku, hadif n mr. k masing² order tak ingat dunia.. bila dapat, tuuuu diaa... big portion ko! memang tak abis makan lerr... tapaw la bawak balik makan esok pagi.

kebetulan haitu besday kak ipar aku.. so, dia ajak celebrate kat Chocolateria San Churro. kena menapak jugak la, tapi tak jauh dah...


aku ada join group cuti-cuti perth kat fesbuk. katanya wajib singgah makan churros kat sini..

Chocolateria San Churro Northbridge Perth
132 James Street, Northbridge, Western Australia 6003.

.

Opening Hours
SUN-THURS 12pm-11pmFRI-SAT 12pm-1am


memang penuh malam minggu gini~

dulu kan viral sekejab churros ni kan? aku tak penah try makan lagi..

camni rupanya churros.. jakun sekejab. selama ni tengok kat tenet jer. hahaha

pekena churros dengan dipping sauce die tu... siyesss sedap weh!

ice cream 

affogato = kopi + ais krim

makan kat churros tu semua besday girl yang blanja... tapi tak leh makan banyak pon sebab perut dah penuh makan kebab khen?

nak selit gambar churros zawara ni sat... haitu tetiba teringat kat churros perth ni kan? terus ajak suami pegi Zawara Ayer8 tu nak pekena churros.. tapi kureng skit bagi aku coz rasa cinnamon tu kuat smpai terasa smpai ke tekak... oh, harga 1 pack ni RM10 sajok.


5 comments:

Chekgu Azrine said...

i pun blm pernah terai churros...
tp bila kata ada banyak rsa cengkih mcm cannot go je..
hahahahaaaaa

Falsya said...

sedapnyeeee churros..kite penah try churros nie kat gold coast..first time try...sedap jugak tp xde dip ape2..plan nak buat sendri sbb tingin tp tuh la...mood xsmp lagi..hehehehe

orked violet @ SYA said...

syok nyeee... kite baru nk beli tabong nk nyimpan utk travel. skrg mampu berangan smbil merembes bace experience org. uwaaaaa

Cik Puan Eka said...

tak penah lagi makan churros. Tapi kalo ade cinnamon ke cengkih ke. alamak mmg not my taste hehehe tp siyes churos kt perth tu nampak selereeeeeeee

lieyalatif said...

perghhhhhhhhhhhhhhh teliyooooo...

tu syok jalan kat negara org kan...dpt rase masakan kat sane..... daku teliur tgk yg versi aiskrim tu...almaklum laa panas2 nie...pantang nampak yg sejuk2 ...tu lee yg menarik perhatian mate ekekekekeek