Percutian ke Perth, WA Day 3 Part I (Kings Park and Botanic Garden)

Day 3 - Ahad, 28 Februari 2016

wokey, jom sambung balik kisah Cuti-cuti Western Australia... entah bila la nak abis taip pon mak tak tau... kemalasan melanda lately... seminggu 1 entry pon payah.. haih.

aktiviti hari ke-3 kami di Perth... pagi² lagi dah kua dari apartment gerak ke Kings Park yang terletak di Mount Eliza... tak jauh pon dari apartment, dalam 10 minit naik kereta...


merasa la morning walk kat Perth ni.. huhu... alkisahnya, kami parking jauhhhh kot dari Kings Park ni sebab haitu jalan tutup... so, malas nak pusing², bila jumpa parking jer terus park kete... so, merasa la ketibas skejab tapi cuaca dingin jer.. tak terasa sangat bila berjalan tu...



Kings Park adalah satu tempat yang wajib korang singgah yer kalau datang Perth... taman ni sangat la cantik, bersih, tenang, menghijau... pendek kata sangat kebabooommm!!!


King's Park ni terletak di atas bukit so kita boleh tengok keseluruhan bandar Perth..



berlatar belakangkan Perth City.. 


kat sini la tempat shot drama Adam dan Hawa yang femes satu ketika dulu.. :p
tu kat belakang tu abang aku tengah dok sembang dengan tourist guard melayu... dia dah lama dok kat Perth and keje dengan travel agency.. 


kak ngah oh kak ngah! tak dapat bayang camna la kakngah dapat adik esok! ngadass sangat die skang!


seriously Kings Park ni memang cantik gila!! sangat² bersih. rumput dia kita leh guling² lagi...


 percubaan fotoshot sambil baring atas rumput... punya la susahhh. budak² ni takmo bagi kerjasama... hadif ok lagi, mek hessa ni ha! mencabar sungguh!!


susah hoiii....


last-last snap gambo berdiri je lah..... adesss. nak buat kelainan sikit pon tak boley. sobsss


menghijau~



Kings Park ni besaq gila hoiii... penat nak pusing. tapi penat² pon sampai jugak kat Glass Bridge ni... 

habis pusing Kings Park, kami gerak ke Fremantle pulak pekena fish n ship yang femesss tuh... kesedapan masih terasa kat tekak nih... 

sedapnyaaa.... next entry okey! :p




4 comments:

Chekgu Azrine said...

karpet dia tu blh nampak mmg bersih...sangattt

eima said...

cantiknye klu kat malaysia mmg tak dpt nk tgk rumput bersih tanpa sampah mcm ni ... klu xde sampah pun mesti ade puting rokok ....heewww

lieyalatif said...

bersih jek kat sane kan....jgn kata baring, tergolek atas rumput pun tak kisah kalo bersih gitu...

ye laa fish n cips kat sane sedap...mmg wajib cube....

eii comel perut makyong...auww!!

lia ummiirfan said...

sedap fish n chips kat perth..