pejam mata pon boleh buat.....

.
malam semalam buat puding jagung...
prepare awal², kot² la ada orang datang beraya kat umah
at least, ada benda nak dihidang selain kuih raya...huhu
senang dan simple je nak buat tapi sodapp!!
hubby puji, terangkat skit..ahakss...
makan sejuk² lagi best!! melerzz...

.
.

time ni puding panas lagi..
.
~ bahan-bahan ~

1 cawan tepung castard
1 cawan jagung manis
3/4 cawan gula
3 cawan air
1 tin susu cair

..............................

  1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
  2. kacau hingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
  3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan. simple jer..

14 comments:

*Zetty* said...

amboi...rajinnya dia...
sgt lazat tgk tuh...
harus try nih.. ;p

~Firsya~ said...

fewitttt,pejam mate pon leh buat,kalo kila la,mesti xmenjadiknye,wakakakakaka

ross said...

wah sedap ni...nyum2..."pandai isteri abang masak.."mesti abg dia ckp camtu kan?mmg senang pon..yg penting simple dan sedap...

Dee said...

thx share recipe..nti nk buat..

MRS. K said...

zetty
~ huhu..mmg lazat..try ye..

firsya
~ mesti jadik punye..kacang goreng

ross
~ cari resepi yg simple jer.. takde masa nak buat

dee
~ nanti buat ye..

MY HEART said...

Ni yang terasa nak raya dirumahmu dik oi.. bagi alamat cepat.. akak nak datang menyerang ahaks!

haslina said...

wahh...sedap tu...mmg sedap makan sejuk gitu...

lovelywa said...

fuh mmg mavelesss..tahan tak puding ni klau simpan lama?

SyaNa said...

aku suke puding jagung neh..ingat dulu time raya umah x-bf aku, bapak ye sanggop tu sagat jagung tu nk buat puding khas utk bakal menantu..
syhhhh rahsia tau
mokekkeeee

Deelira said...

wah...meleleh....
hm sabtu ni nak wat umah terbuka..
leh ar wat resepi ni..
wat puding jagung dgn puding laici..
wah...
nnt zue upload pic kalau jadi wat ek..hehehe

hatiberbunga said...

uiks! bahan tu suma dah ada kt umah. wajib try ni! hihi..

Misbehave said...

wahhhh bole try ni..:)

Elyn said...

pebret haku ni.... sat nk salin resepi ni!!

Intan said...

Intan pon mmg suke makan puding jagung...really simple je kan resepi dia.

Sllu gak buat utk makan sendirik...ekeke.