berpinau bijik mata!

.
2 ari turut² aku g survey/beli lampu kipas utk umah
isnin ke nilai 3, selasa ke puchong...
baru tau memang penat nak masok umah baru
banyak benda kena pikir
banyak benda kena buat dan
banyak pulus kena kuar
.
isnin aku smpai kat nilai 3 dalam kui 8.40 malam
time tu banyak kedai dah tutup
nasib la ada 1 kedai lampu bukak
so, singgah situ je la..
harga ok, boleh tahan...boleh mintak kurang..
banyak yg aku bekenan tapi juz amik lampu utk tangga, dapo & car porch
then, terus gerak ke acacia anta lampu kat kontraktor
time tu kontraktor tengah uat wiring & plaster ceiling..
tapi kontraktor cakap lampu yg kami beli utk dapo tu tak sesuai...
so, kene la pulangkan balik... adoii..
.
selasa, pas blik keje gerak ke puchong
tujuan utama cari lampu jugak
omak aiii..byk giler lampu kat kedai tu
hubby cakap lampu kat puchong murah seposen dua je dari nilai...huhuhu
ada lampu murah kat sini, mahal kat nilai
lampu murah kat nilai, mahal la pulak kat puchong...
kat puchong kami beli lampu dapo je
aku jadi tak pandai pilih la bila lampu banyak² ni
serabut kepala aku tengok.. hubby pon same.. blurr...
.
hubby minat lampu ni..nak gantung kat ruang tamu
.
ingat nak beli kipas berlampu ni utk dining hall
warranty 10 tahon
.
lampu ni untuk car porch
.
tak ke pening lalat sekejab tgk lampu banyak camni??

16 comments:

~Firsya~ said...

humangaiiiiii,berpinor2x mate mokcikk nie,susah nak memilih nie,tp mmg citarasa tinggi laaaaa...cantek2x...nak pindah umah br ker?

DYLA said...

memang pening nak milih kalau dah byk2 mcm tu....

bestnyer nak masuk umah baru..

bukhairiah said...

huhuhuu saya bli kipas y leh kembang tue...huhuhu dh lame kenan tp nk bli ms tu, pk byk kali gak...akhirnya, bli gak.hikhikhik

hajarus said...

wah... bestnyer nak masuk rumah baru... mesti excited nak hiaskan... eee... bestnyer....

Hot Mummy said...

kay, kipas tu mmg cantik. my uncle pun gune kipas mcm ni.

Dee said...

ni kedai lampu kt ngan tesco puchong eh..dulu teman ex-boss beli lampu utk umah baru..kuar2 je kedai pala dh xleh tunduk..kes pandang atas je..sakit tengkuk woi..

Farah said...

cunnye lampu ruang tamu tu!

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

fuh..
memang rambang mata kak...
lampu semua cantek2...

hehehe

PuteriSatu said...

kedai dekat perabot jati tu kan kay... kipas dia ok murah... lampu lebih kurang...kurang lebih la...kat nilai lampu leh mintak kurang.. kat kedai puchong tu tak leh dah....

MY HEART said...

K,
Kat Kajang banyak lampu murah2. Masa akak ke sana memang rambang mata sebab terlalu murah heheh...

Hot Mummy said...

kay, mlm td akak roun acacia. umah kay ade org tgh wat wiring ek? rajin dorang wat keje sampai malam.

Deelira said...

aku dah rase seme ni kay..
huhu...
skrg hang plak rasa ek..
bln senang nak pilih lampu..
tu baru lampu belum lagi yg lain
hehe

Elyn said...

aku yg tgk pun penin apakan plak ko ek!! lai la penin!!

MRS. K said...

firsya
~ tau takpe.. bepinau sekejab

dyla
~ ye..pening.. excited ni nak masok umah sendiri

bukhairiah
~saya tak jadi beli la kipas tu

hajarus
~ sangat teruja

hot mummy
~ ye kak, cantik...

dee
~ gambo ni kedai lampu area nilai jea

Intan said...

Lampu ruang tamu tu sgt cantek...I likeee!

Sah sah dah berpinor bijik mata den nie ha...ekeke.

YAB said...

FYI info kalau boleh.. bila dah pasang kipas ke, dah letak peti es ke, apa2 kotak yg berkaitan barang2 berharga.. kalau boleh kotak tu terus buang jangan tinggal depan rumah.. coz.. takut penyamun attact je.. product2 laris buat masa ni yg diorg suka rembat.. TV LCD..