camne ye?

.

gambo di atas adalah beberapa bulan yang lalu
time ni hadif suke sangat mandi
ye la, air putrajaya kan tak sejuk
suam-suam gitu.. sedap la budak mandi kan
.
~ sekarang ~
.
adoiii... susah betul nak kasi hadif mandi
siap nangis cam kena pukul tanak mandi
dulu bukan main suke lagi klu letak die dalam bathtab tu
siap tanak kua lagi... nak mandi lelama
.
aku perasan hadif takot mandi pas raya ari tu
time tu kat kampong aku
kampong aku pakai air gunung/bukit ye
air die tersangattt la sejuk...
.
sekali je aku kasi die mandi air sejuk tu
melalak die kena air sejuk... huhuhu...
pastu, campur ngan air panas laa..
tapi lepas tu memang hadif takot mandi
sampai la sekarang... huhuhuh...
.
camne eh nak tarik minat anak supaya suka mandi??
.


14 comments:

adda said...

wow seksinyer hadif.. cuba mandikan dia air suam balik.. kasi dia explore sendiri.. jgn terjah ajer curah air.. baru lah dia tak takut. cuba lah dulu

Farah said...

cuba letak toys byk2 dlm tab tu...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

owh.. skang duk kat putrajaya.. bila nak suk umah baru..? duk kat presint 14 ker..?

nasaoji said...

kompem r ko kene kc dia mandi air suam2 tu...

ummiaqeef said...

pulak dah..aqeef x kisah mandi sejuk ke suam ke asal dpt main air..haha..cube letak toys ke itik kuek2 ke dlm bathtub tu..mane tau dia teruja..hehe..

MRS. K said...

adda
~air putrajaya tak sejuk pon...

farah
~ dah letak sume jenis mainan dah.. dia tanak jugak

jue
~ terer la..a'a, dok p14.. tak sure lagi bila nak pindah..umah tak siap lg..sob..sob..

nasaoji
~ yo la.. den kasi air suam la

ummiaqeef
~ itu le.. letak mainan pon tak jalan.. slalu budak kan suka main air..pelik la hadif ni

Deelira said...

hm camne ek..
baru je nak cakap letak toys dalam tu..dia jadi serik gamaknye kay..
maklum sajala..kesejukan air gunung tu..dl masa balik kg mertua, zue mandikan acad air telaga mmg sejuk giler..selak dia nangis..tp mujur serik.bl blk umah tetap suke mandi cma biasa..
kay x yah letak dalam tub tu la..mandikan air paip tu jek..
mula2 buka dl paip tu kecik2..
bg dia rasa dl.. nmpk dia dah syok main br mandikan..

Cik Puan*PIE said...

air kena suam2 la aku gase..ko soh dia cecah kakinya ke air tu..then ko umpan le ngn menan bnyk2...2,3 kali ko buat cmtu kompem dia xnangis dh...
*dihah smpai skang mndi air suam bgai...klau x dia jerit ckp sejukkkkk*

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

comey nyer si kecik itu

hehehhehe

Misbehave said...

letak menan byk2 x pon letak dlm kolam yg plastik tu ala2 swiming pool hehe.

nak x nak kena la masak air campur sket bg x sejuk sgt kan.

♥♥ n.i.s.s.a ♥♥ said...

hm..camne ye kalo jadi camni gak..nia suka je mandi skang ngan air suam.. nnt mesti xnak air sejugak jugak macam hadiff..

hatiberbunga said...

aiyark!
susah gak nk bagi komen ni. sbb anakku, si Asyraf bkn gaduh nk mandi, tp slalunya gaduh xmo benti mandi. sbb sronok sgt main air. erk!

so far, dia xde istilah serik mandi, wpun kami hentam je air sejuk or air suam. wakakah..!! klau dia terkejut pun, time tu je. pastu lupa.
kami dah stop mandikan dia ngan air suam since dia berusia 10 @ 11 bln, rasanya..

Dee said...

beli mainan itik tu..leh ar dia main2 sambil mandi..hehehe..

adda said...

mcm mana hadif skrg yek? takut air lagi ke?