ala-ala pengguna yang bijak membeli


suziey, tetiba entry kita cam nak sama plak pagi ni...hehehe....


bukan nak cakap pasal facial cam puan suziey tu... saya punya edisi lain skit... hehehe... before dat, nak jawab soalan suziey dulu... 'saya baru sekali buat facial tu pon time nak kawin dulu.... lama dah... 3 taon lepas...hehehe... tapi lepas buat facial tu muka naik merah-merah... cam mengelupas! pas tu tobat tanak buat dah!!! kalau pi salon rambut ok!

ect, muka saya ni takde masalah... memang susah jerawat nak tumbuh.. even time period pon jarang sangat muncul! Alhamdullilah... dan sebab tak de masalah kulit, saya rajin jugak tuka produk kecantikan ni... macam-macam dah penah try dari produk yang mahal sampai la ke susu kambing tu! dan sekarang ni saya pakai olay... 1st time try olay... rasa biasa je cam produk lain gak... takde nampak ape-ape impak pon.... huhuhu...



well, just nak tunjuk kat u all beza harga olay ni je... ni olay yang saya beli dekat supermarket dekat ngan rumah... supermarket biasa jer... tak glamer pon...harga RM11.90


dan ini pulak olay dekat watson.. harga RM14.50


so, pengajaran dia ~ buat apa bayar lebih untuk produk yang sama kan? terasa jugak even 2-3 ringgit bezanya....hehehe...



14 comments:

hajarus said...

pembelian yang bijak ni... ;d

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kak K mesti kedai tu silap kak..rugilah dia nanti..hahaha

eima said...

aku tgk harge kat carrefour lain .. gaint lain ... watson lain ... guardian lain ... so kena la survey dulu sebelum beli .. klu tak mmg rugi la .. klu mahai singgit pun terasa dowh ...

Ena said...

Betul tu..

ena pun kalo nak beli suke compare harga dulu.. manyak kan dorng tu amik untung.. huhu

[-suziey-] said...

hahahaa aah la..topik kita sama..ekek:p
anyway..kes kita pn sama..eh xde la kes..tp mmg pengalaman my sister..dia g facial..abis menggelupas kulit muka dia..n dia kena continue to other facial and others..skang dia mls dia stop..br la ok balik muka dia..tu yg gerun tu..ekek:D

aah mmg hrga brg2 ni berbeza2..padahal supplier yg sama..bezanya dealer ni mark up nk untung lebih..so kena pndai plh tempat.. :)

MRS. K said...

hajarus ~ harus bijak dik banyak lagi benda nak beli ni..hehe

shinnaz ~ bukan die silap dik, kedai lain yang up harga

eima ~ yep.. kalau rajin p la survey dulu

ena ~ bagus tui ina ni.. pembeli berhemah ni!

suziey ~ ntah ape jenis facial la dorang kasi smpai kulit menggelupas kan?

Siti said...

eh...jauh gakkan beza dia..huhu..kena bijak membeli yer.

eima said...

kadang produk yg diorg guna tak seswai ngan kulit bleh gak mengelupas ...

~UNai~ said...

haaa.... lepas nie nuffnag xletak dah iklan2 kecantikan dari olay kat blog nie.. rugi arrr....

syariza09 said...

bagus2...bijak2. masa kecik2 dulu minum susu apa ek? :p

MRS. K said...

siti ~ kena bijak, takut nanti dijijak..eh..betul ke ni?

MRS. K said...
This comment has been removed by the author.
dbalkis said...

kadang2 memang harga kedai2 selain yang fames ames tu lebih murah..orang kata ong tai kim murah jugak tapi saya tak penah try..

Misbehave said...

i pon jenis suka banding2kan harga jugak.hehe.

best ke facial foam tu? bg reviu sket :)