kiri kanan dah pasang....




jiran belah kiri rumah



jiran belah kanan rumah ~ gambo ni snap minggu lepas... skang dah siap pasang bumbungnya


jiran-jiran saya kiri kanan dah pasang bumbung kat porch... senang agaknya kalau hujan takde anak² kena tempias hujan... huhuhu... lagi satu, leh la gantung-gantung pasu bunga kat tiang-tiang atap tu... nampak cantik skit....

saya nak pasang, tapi tanak pasang camni...sebab jenis ni kalau hujan bunyi bising...pastu dalam rumah gelap skit, dah la umah saya memang gelap kat dalam tu.. tapi alang-alang, renovate terus sampai depan kan? huhuhu... banyak la duit haku!!! skang ni tengah dok survey rumah-rumah lain yang pasang atap kat porch...kat intenet pon saya dok google tapi tak jumpa lak yg bekenan.... hohohoh....



13 comments:

Puteri Satu said...

buat separuh pun cantik.. jangan penuh sampai ke gate... try tengok rumah fasa 4.. dia buat separuh je.. so tak gelap dalam rumah...

Ena said...

betul tu ala2 nak pasang, buat la renovation terus kan!..
pasang yg gune konkrit lebih kuat.. InsyaAllah.. kalo yg pasang camtu.. nak renovate nanti kene bukak balik.. rugi pulak.. hoho

Dee said...

pasanglah sis..elok gak tu..leh jd tempat berteduh..

Siti said...

waaa..nak renovate yer..
siti sampai skang tak buat apa2 pun kat rumah tu...sebab fulus lum ada..hahaha

Elyn said...

teringat dulu umah lama camni la... bila abah pasang je bumbung porch. gelap pulak belah dalam. pastu bisaing satu hal hehehe

mamaaerish : said...

eb pn blom psg gi.... hik3

MRS. K said...

puteri satu ~ hubby tanak yg separuh la kak... huhuhu

ena ~ tu la.. ingat alang2 terus renovate buat porch konkrit tu... huhu.. fulus lak takde

dee ~ akan dipasang tapi belom tau bila.. heheeh

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

lagi satu kalo pasang zink camnie, umah akn jadi panas nnt.. better pakai ardek.. umah akn jadi sejuk jer.. kena buat konkrit sikit laa..

Farah said...

haah..biasanye rumah yang porch die full sampai depan ni bergelap kat dalam..kena bukak lampu selalu.

Puteri Satu said...

akak tak mamfu dah kot nak buat apa-apa dalam 3-4 tahun nih... just nak letak tiles je kat porch tuh.. tengah kumpul duit...huhuhuhu....

Naura's Villa said...

betoi kak..google and wat research bayak2..baru puas hati

ann @ hatiberbunga said...

ann pun ada angan2 nk pasang.
mudah utk anak x kena tempias ujan nanti.
tp mslhnya, en.hubby x nampak gaya cam nk bagi respon +ve je.. adeh!

Intan said...

Jenis tu mmg bising kay. Kalo nak maybe buat bumbumg concrete or bumbung dr jenis poly...yg nie mmg cahaya masuk coz dia transparent and tak bising kalo kena air hujan.