Siapa Lebih Popular?

siapa agaknya yang lebih fofular yer? ni takde kena mengena ngan skandal artis, kes peterporn or pasha sandal... bukan jugak sapa yang lebih glamer dalam politik... mihahaha...

alkisahnya, minggu lepas adalah hari lahir adik saya, aisyah amani. baru masuk 12 tahun. UPSR la tahun ni... so, lam kepala otak ni dok pikir nak kasi hadiah ape... baju tudung selalu sangat dah kasi. so, taon ni ingat nak kasi novel. sebab slalu balik kampung tengok die kusyuk beno baca novel 'cintan' ahadiyat akashah.... perggh... dah pandai dah adik haku ni main cintan cintun!

so, singgah MPH cari novel kanak² yang sesuai. takmoh cintan cintun punya. belum masa lagi!


banyak giler choices! penin nak pilih mana satu... belek telek dulu sinopsis.... kena buat tapisan keutuhan dulu sesuai ke tak! ahaks...


akhirnya, saya rembat je buku Siapa Lebih Popular ni! jalan cerita pon best, pengajaran pon banyak! sesuai gitu untuk kanak² nak naik alam remaja ni!


dulu masa zaman form 3, saya suka sangat beli majalah galaxy.... time tu memang minat habis la dengan artis barat ni! tambah² lagi boy band! lirik lagu pon pulun hafal! penuh jugak la poster artis tempek lam bilik! mihahaha...

tapi skang nan ado.... skang lebih suka tengok gambo dari baca majalah! hahahha... tak sempat la nak baca satu-satu. anak dok merengek kat sebelah! tak pun, anak yang tolong bacakan majalah tu! huhuhu....

8 comments:

deelira said...

kay nampak chubby sket hehe..
eh ada kena mengena dgn entry x? ;)

..nOj.. said...

12 taun? kecik nye tu. masih muda lg. hehehe. tp dh pandai baca novel. aku dulu umur 12 taun sibuk main mak mak je. buku seme tak penah baca. haha

eima said...

nih adek ko yg tak mo mkn nasik tuh ke ??
dah pandai baca novel ..wahhh .. baguih... ade minat membaca ...

zue aku prasan tang perut tuh ...
tp maintain cun tuh .. bila la aku nk dpt bdn cam K ..montok ...

MRS. K said...

@deelira
chubby? tang mana tu? ngengeh

MRS. K said...

@..nOj..
hahaha.. zamana skang.. budak terlebih pandai dah.. kalau tak kasi, depa pi beli sndiri

MRS. K said...

@eima
ha.. ye la.. smpai skang tak makan nasik ko! oii..oi.. kutuk rapat nampak!! ye la, aku beranak kua kat perut, tak bengkung! tu pasal perut aku naik sikit!

pakcikLie said...

ok juga la tanamkan minat membaca dari main game sampai tak ingat nak makan...

Farra Dhelina said...

haaa galaxy..gila poster je dgn magazine ni kan..huhu