Pengalaman ngeri tak ngeri!


yeah bebeh! akhirnya berjaya jugak bawak hadif tengok wayang smalam! tengok kat GSC Signature The Gardens. memang satu pengalaman yang agak mencabar! dan yang penting, saya dapat lesson dan dah tau ape nak buat kalau next time nak tengok wayang lagi... so, kepada yang lain yang teringin bawak anak ke panggung, silakan! kalau belum cuba, kita tak tahu apa yang akan terjadi! muahahahaha....

eceli, saya dapat baucer 2 tiket free GSC ni.. valid sampai bulan September jer.. so, haruslah segera menggunakan nya... lagi pun dah dekat 2 tahun tak tengok wayang tau! sedihhhhh... so, berani kan diri jugak bawak hadif masuk lam panggung skali!

kami sampai midvalley dah 3.30 pm... nasib la orang tak ramai beratur beli tiket! ye la, harga tiket kat sini mau nye berganda! Premier class dah 21 hinggit!!! nasib la saya dapat free.. huhuhuhu... sampai kat kaunter, saya terus tanya cite yang paling awal... yang ada juz cite Chloe jer pukul 4.40pm. tak penah dengar pong! hentam je la.. dah nak cepat kan! cite lain semua pukul 6 pm ke atas! kang tengah malam baru sampai Nilai! huh! nehi... kabhi nehi... nak tak nak, tengok je la cite 18sx ni... huhuhuhu....



cite pasal sorang dokter sakit puan dan seorang pelacur! huhuhuhu... saya memang tak tau dan tak penah tengok promo ni kat tv.. main hentam je la masuk dah la bawak anak skali!



pas beli tiket, budak ni nak isi minyak pulak! so, kasi die minum susu dulu... hadif ni kalau nak minum susu, mesti nak 'bam'.. so, kat kerusi ni pon dia landing!



ada masa lagi.. so, pi cari makan dulu.. kua umah tak sempat makan tengahari lagi.. so, kami makan kat food garden je la.. senang! bawah GSC jer...



sebelum masuk, harusla bergambo dulu kan! baru ada bukti!... muahahaha



seat kat dalam tu semua twins seat macam gambo kat bawah ni! ada 3 row jer.. so, panggung tak besar sangat dan orang yang tengok cite tu pon tak ramai! nasib baik! kami dok seat blakang sekali! hadif kami letak kat tengah². kasi angkat itu arm rest. so, ngam² kami bertiga 2 kerusi tu...
sebelum tu, kami beli pop corn untuk hadif! memang mulanya hadif diam jer sambil menikmati popcorn.. tapi pastu mula la dia bising cari bantal busuk die! saya pulak lupa nak bawak bantal die. tetinggal dalam kete! so, bayangkan la. hadif asyik sebut 'bantal, bantal!' hadooii.. memang tak aman nak tengok! ayah hadif pulak asyik la cakap, hadif diam... diam! kekadang tu dia berdiri tengok belakang, dok bising² tunjuk atas! huhuhuh.. memang agak mencabar la nak suh die diam! kalau tengok cite kartun ke, citer kelakar ke, tak pe jugak kan! dah la citer ni jenis thriller... so, semua orang diam jer... hahahaa... mesti dorang bengang kat kami, apsal la bawak anak tengok cite ni kan? hahahahha.... ape pun, ni pengalaman untuk hadif dan kami jugak! dan lepas ni saya make sure bawak bantal hadif masuk panggung skali!

but luckly, hadif tidur dengan sendirinya di pertengahan jalan cite tu! saya pun tak sedar bila masa die tidur! tidur duduk u all... kepala pandang bawah! kesian anak ibu... saya angkat dan tidurkan hadif kat riba saya... time die tidur tu memang lega tersangat lega!! hahahaa...



dan sampai habis cerita, siap kami boleh round² The Gardens pon hadif still tak bangun lagi! huhuhu... best + sejuk sangat la tu sampai tertido dak hadif ni! lepas ni nak tengok wayang lagi... tapi kena cari cite yang sesuai la untuk seisi keluarga... hehehehe...


15 comments:

ummiaqeef said...

owh..aku pernah bawak aqeef masuk panggung tgk citer senario..setengah jam pertama dia teruja tgk screen besar gajah tu..lps tu dia dah panas punggung..main cak baa ngan org sebelah..duk dpn sekali u,sakit tengkuk den..senang dia nak lari2an..hahaha..beli popcorn dia diam skit..last skali dia bising2 dia x mod uk diamaku bawak dia kuar..seb baik setengah jam yg terakhir dah..gilos arr!

BIONIC WOMEN said...

hehhe..we oll masa first time bawak Dhiya tengok wayang, tengok citer Shrek. Takut gak aper eaksi dia..tapi dia ok menguyah popcorn. Org ketawa dia ketawa..hahahah. pertengahan jalan citer, dia tido. Tapi Alhamdulillah, pengalaman yg x megerikan..hehe

ratna said...

ha ha ha.. amat mencabar..

Hot Mummy said...

akak kalau tgk wayang, mesti bawak botol susu, shawl utk selimut dhia, takut sejuk kan. Si Kimi pakaikan sweater siap2. xpe kay, lenkali kalau tgk cite kartun, sure hadif kusyuk tgk.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wahh! nak pergi GSC The Garden jugaklah...hehe. so? chloe best tak??

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aku tak berani weii...2 orang nak handle...kanng citer ke mana, anak2 ke mana...hehehe

|| NaFiRaa || said...

mencabar jugak bawak anak pi tgk wayang nih~ kena ade umpan kasi dia diam..:)

MRS. K said...

@ummiaqeef
huhuhu... takpe.. at least merasa jugak si aqeef tgk wayang! hahaha

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
tu la. kena bawak cite katon je si hadif ni

MRS. K said...

@ratna
sangat..sangat..

MRS. K said...

@Hot Mummy
kite siap bancuh susu lam panggung tu kak sbb si hadif nak susu.. mmg dah pakaikan sweater + selimut kat die

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
erm... so so je la...

MRS. K said...

@.:iz-AnN a.k.a cOmOt:.
hahaha.. 2 orang, aku pon tak berani beb! tapi si kakak tu dah besar.. takpe..

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
betul..betul.. kena beli gula2 bnyk2

eima said...

takut aku nk bw fahim yg tak reti dok diam tuh tgk wayang .. heee tidak la... tak brani takut org marah...
tgu besar ckit la....

weh ko dah pakai purple ??
mr.k purple hadif biru ???

nih tgk online shop nih ..kot seswai

http://manjakusayangcollection.blogspot.com/2010/08/polo-purple-tee.html