Sahur Day 1


menu sahur pagi tadi :


ikan masin tenggiri
ikan bilis goreng
sayur sawi masak air
nasi putih panas²


simple jer.... janji licin pinggan mak!





ikan masin ni wajib ada sebab my hubby punya feberet! pembuka selera katanya!

25 comments:

..nOj.. said...

eh kejam jugak ko ni letak gambar makanan. harap2 aku akan tabah. hehe

Aleeya said...

marhaban ya ramadan...

deelira@deeliraz said...

cedap ikan tenggiri masin tu

fantaghirolynn said...

terilur tgok ikan masin dgn limau sambal... peh... nak buat jugak besok

Ibu Piya said...

ibu hadif lauk mcm nie la sdp mkn time sahur...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

ya allah! terliur sudahhh...hehe..

Ena said...

mrs. k,
kalo time sahur makan lauk camtu baru membuka selera.. sayur kuih air camtu tak berlemak.. sedap.. kena pulak dengan ikan masin.. fuhhh.. ada yg makan bertamh nanti.. heheh

@e_da said...

alahai sedapnya.. pagi2 lauk simple tp panas2 mmg sedap... telur goreng ngan kicap pun takpe kan..

eima said...

huh ...aku mmg tak leh tgk ikan masin ngan cili api ... dah kembang mulut dah ... terliur ... arrgghh...
sahur esok nk mkn cam nih la ...

ikan tenggiri ngan cili, limau bawang .. tuh mkn cam ne ... perah limau pastu lenyek² ikan tuh ke ??nk try...

lg 1 tenggiri jeruk yg buat kailan ikan masin tuh ke ... jenis lain ??

MRS. K said...

@eima
limau tu kasi perah la atas ikan masin tu... kalau ko nak makan pedas, ko ngap la cili tu..muahahah...

tenggiri jeruk aku tak tau la manja.. kalau bab ikan masin ni, laki aku yg beli..

MRS. K said...

@@e_da
betul-betul.. kang masak berat2, tak lalu nak makan pulak

MRS. K said...

@..nOj..
sila la tabah.. coz aku rasa petang kang aku nak buat show lagi

MRS. K said...

@Aleeya
selamat berpuasa

MRS. K said...

@deelira@deeliraz
cedap kan zue tapi aku makan sikit jer... tak tahan la masin die tu

MRS. K said...

@fantaghirolynn
kat kedai hidang camni kan?

MRS. K said...

@Ibu Piya
ha, betul.betul

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
sabar shinn

MRS. K said...

@Ena
huuhh.. betul tu.. lagi satu saya ni mmg malas skit nak masak time sahur

Qaseh said...

hmm..simple je masakan janji kenyang kan...

Monalea said...

ikan masin tenggiri .pergh.....kena carik gak ni k.

hajarus said...

adoi terliur tgk ikan masin tu... memang pembuka selera time2 bersahur...

Farra Dhelina said...

lagi simple, lagi sedap sbnrnya kan!

* slmt bpuasa ye..thnx 4 the cmnt..

~♥ iella ♥~ said...

adusss...dugaan..dugaan..dugaan yg selama nie ku tabah menghadapinya...

tak leh tngk mknan....!!!

Tapi mknan tue dah paling sedap dah...

mama balqis said...

waaa...sedapnye ikan masin tenggiri.. tibe2 perut berbunyik2.. huhuhu..

♥siEha♥ said...

sedapnye ikan masin goreng tu...kita pon sahur ngan ikan bilis goreng+bawang ngan sambal telur masak garing2 ngan nasi panas2...