Separuh Jiwaku Pergi...

malam tadi, buat pertama kalinya hadif amik nab! lepas balik beraya, hadif macam sesak nafas. bunyi nafas kuat sangat... macam seksa je nak bernafas... menitik air mata ibu tengok hadif macam tu... memang taktau nak buat apa... then, gerak pegi klinik. banyak jugak klinik yang tutup area Nilai ni.. dapat jugak satu. klinik yang bukak kat area Semarak. doctor pon very nice.. bagi nasihat macam². nasib hadif tak dapat asma. kena infection kuman... kahak banyak.. so, kena monitor jangan sampai hadif jadi macam ni lagi...

pagi tadi cek up kat klinik kesihatan Putrajaya. sekali lagi kena amik nab. nafas still bunyi.... sedih gila...  rasa nyesal sangat tak jaga hadif betul². tak jaga pemakanan die. pasni hadif kena pantang. no more ice!

35 comments:

|| NaFiRaa || said...

semoga adif cepat sembuh yer~

@e_da said...

sian hadif... moga cepat sihat ya... elok hadif nak sedut.. mika meronta meraung kena pakai benda tu.. tak sanggup tengok

eima said...

ala...la...la... sian hadif...
cepat sembuh ye ...
struggle tak die amik nab smlm ??
dulu fahim jenuh ..sampai berbedung ..haha

tal pe ..sikit je tuh ...
insyaallah nanti sihat la ...

jgn bg mkn ais krim sgt ... ais batu ... tido kurangkan berkipas ...
jgn sampai kena asma dah la ... sian budak..mak budak pun sama ... huhu

♥ EeiNz ♥ said...

get well soon hadif ~

Mohd Rossaidi Bin Ab Karim & Siti Nor Hanis Binti Saleh said...

elakkan dia ais..boleh tapi kamu campurkan dgn air suam..kadang2 budak2 ni dia tgok kiter minum air berwrnawrni ni diapun nak..so kamu campurkan ngan air suam..elakkan tau!!!terutama air gas..jgn sesekali bg air gas..bahaya tu!!!bagi air sirap tawarpun takper..tnpa gula..letak pewrna sahaja..

BIONIC WOMEN said...

ala..sian hadif..
xper..hadif kuat..hadif memang budak kuat
so hadif mesti cepat baik..

ibu hadif pun kena jaga kesihatan supaya leh jaga hadif

MrS. F!zA said...

lahai sian hadif..seb bukan asma..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

semoga hadif cepat baik ya..:)

Ibu Piya said...

alahai sian hadif...budak2 umo hadif mmg xleh minum ais apatah lg minuman gas..xbaik utk ksihatan dia..xpe lah ibu hadif jaga hadif baik2 ye..ibu hadif pun kena kuat...mmg kalu anak yg sakit mmg kita risau sgt kan..bersabar ye...

Ena said...

anak2 ena yg tak diberi ais & dijaga pemakanan pun terkena jugak.. nak wat camner kalo dah ada lam keturunan tetap kena jugak.. huhu.. sian kan..

nak cepat kurangkan kahak bg hadif makan madu + perah sedikit limau nipis (sudu kecik je).. InsyaAllah..

..nOj.. said...

sian nye hadif. mmg runtuh la jiwa tgk anak sakit. takut dan risau betul kan. harap2 takde la asma

[-suziey-] said...

uish siannya..smpai to the extend..kesian hadif..get well soon hadif..

zurazari said...

sian nyer kat dier... me da experienced da last month time pose.. adam pun sampai kena nap gak...
mmg asik nangis jer time tue... take care yer...

::Mamalyna:: said...

cian hadif...semoga cepat sembuh..

mummy_ayu said...

ala siannya..anak Ayu Ian pun mcm nie la kalu kena amik gas..apa pun kena byk pantang..apa pun take care & semoga cepat sembuh!!

Shiela Latif said...

semoga hadif cepar2 sembuh yer :)

unai a.k.a puan.U said...

cepat sembuh hadif..

hyazz said...

tu ler...mak mane yang x sayu bile melihat ank jadik cam tu... jadikan la ia pengajaran... beringat2 sebelum menjelma kembali...hadif cepat2 sihat yer... sian ibu

aiza said...

alhmadulillah.. Hadif dah okay..
Tapi yang penting Ibu Hadif kena kuat semangat tau... always be prepared...
Jangan kiteer menyesali apa yang berlaku.. Just remember that setiap apa yang berlaku ada hikmahnya...
kita kan belajar melalui kesilapan..
salam sayang..

ummiaqeef said...

get well soon hadif..

hajarus said...

sian hadif.... semoga hadif cepat2 sembuh... Amin...

dilazfamily said...

sian hadif.semoga hadif cepat sembut. dulu Qistina pun macam tu sampai masuk hospital

Agnes Kanyan @ Mummy Vish said...

hadif moga cepat sembuh ya sayang

LiErOSe~QiEmi said...

Weh..aku bace komen... banyak cakap ais & air gas bahaya tuk budak ek??? Kena jauhkan qimie dgn benda2 tu sumer la cani... tapi klu aku pantangkan.. orang len bagi, acane??? Adeh!!! Susahnye nak besarkan anak ni erk

SyaNa said...

ala sian nye hadif
:(
pasni jgn makan ice ye
dengar ckp ibu tau

MRS. K said...

@|| NaFiRaa ||
Thanx

MRS. K said...

@@e_da
time tu dia tak larat dah nak melawan.. redha je la

MRS. K said...

@eima
takde la.. dia cam pasrah jer.. dah tak larat la tu

MRS. K said...

@♥ EeiNz ♥
thanx

MRS. K said...

@BIONIC WOMEN
thanx eily

MRS. K said...

@MrS. F!zA
erm.. nasib baik.. mak ayah die tak asma

MRS. K said...

@Shinnaz Ahmad Rasid
thanx shin

MRS. K said...

@Ibu Piya
kena pantang ais abis abisan la pasni

aSmiDar said...

laa..tak tau pon..hadif ade asma ker??

Echa said...

awak... kadang kadang.. bukan sbb ais budak kena camni... saya tau.. sbb anak saya asma.. neb ni memang ada saya beli kat rumah.. dia kalau minum ais memang takde masalah... lain budak mgkin lain penyebab... cuma anak saya tak boleh penat.. itu je... dan dia tak boleh sangat makan buah berair ni... apa pun.. moga hadif cepat sembuh yeee..