Mangrove Tour - melawat gua buaya dan kelong - sangkar ikan


okey, petang² nih meh baca sambungan kisah langkawi ku yang entah biler nak abis update... haiii la.. asik tangguh² je.. layan je la yer...

ni bersambung dari cite melawat gua kelawar ek..












next, kami dibawak pegi tengok gua buaya...
mengikut cerita abang bot, dedulu memang ada buaya dok lam gua ni.
tapi skang takde dah.. kalau ada, of kos la takde orang nak pegi tempat ni kan?

 see, kecik je gua nye.. baru je masuk, dah nampak pintu keluar.

 ni dalam gua.. kelawar ade la 2-3 ekor, kot! huhuhuhu

lepas tu, baru la kami pegi kelong aka sangkar ikan ni..
time ni ujan rintik². nak bawak anak turun pon was-was.

 ikan pari.. jinak tau ikan ni..

ada banyak jenis ikan kat sangkar ni.. semua unik² gitew.. belangkas pon ade tau. camtu rupanya belangkas.. gambo takde la pulak. ni saya siap gugel kot-kot ade yang tak penah tengokkan...

belangkas... ehsan by gugel

then, ada satu ikan tu pandai menyumpit tau. orang panggil ikan sumpit.. budak kelong tu akan letak roti dekat dinding, then ikan tu akan sumpit dengan air supaya roti tu jatuh.. memang magik betul ikan tu... gambo ikan takde pulak.. memang kusyuk tengok ikan tu menyumpit... sayang betul..

 beri laluan apaknye nak inteprem jab... kasi can la...


next, jom pegi kasi helang makan... helang ni macam tau-tau je orang datang nak bagi die makan tau.. huhuhu...

lepas tu, abang bot bawak kami pegi ke open sea... kira laut tu bercantum dengan sungai kilim tu la kan..


eceli, abang bot bawak kami pegi ke tepi laut.. mulanya nak mandi, tapi tengok hujan rintik-rintik, then air laut pon macam pasang, so cancel la nak mandi..


so guys, kalau u all semua berkesempatan ke langkawi, tempat ni adalah sangat  sangat sangat direkomen!! pergi lah, anda pasti tidak akan menyesal...

9 comments:

eima said...

lyn lindung muka anak dara die .... iskh..iskh...

ko rekomen kat aku sekali ke ... hehe

MRS. K said...

@eima
hah ni nak tanya, orang langkawi dah smpai ke sini?

Ena said...

telan air liur lg la nampak nye tahun nie nak ke sana.. schedule huby dah full.. pd hal daari tahun lepas nak p.. asyik cancel je.. huhu..

::Mamalyna:: said...

k, first thing i want to say, sungguh comel hubbymu pakai tight, hehehe...

teringat naik bot time kecit2 dulu coz kalo nak balik kg nenek, kena naik bot..

..nOj.. said...

aku penah tgk org masak belangkas tu. dia bijik2 je telo kot. aku try masuk sket lam mulut, gelinye. takleh nk telan

MRS. K said...

@Ena
Takpe, pegi taon depan yer.. taon ni cuaca cam tak mengizinkan la

MRS. K said...

@::Mamalyna::
itu jugak yang ko nampak dulu yer.. hikhik.. pegi la naik.. kat tasik putrajaya kan ade.. hikhik

MRS. K said...

@..nOj..
eee.. boleh makan ke wei? tengok pon tak sanggup

firahadifa said...

bestnyer holidayy