Bercuti di Pulau Perhentian...


InsyaAllah, kalau takde aral melintang, 
bulan April ni kami nak ke Perhentian.
tiket flight ke Kota Bharu semua dah setel.
cuma tengah pening nak dok chalet mana.. haih...

saya ada jugak tanya membe & bloggers yang penah sampai sana,
makasih ya suziey, shinnaz & nik coz kasi guide...

selepas aktiviti mengsurvey, pening lalat dan dalam delima,
akhirnya saya nekad nak stay 3 hari 2 malam di Senja Bay Resort.
ni gara² terpengaruh dengan Nik la ni.. die dah penah stay kat situ.
so menurut kata dia lah, tempat ni memang direcommended! ..
sesuai sebab saya bawak budak kecik kan... huhuhuhu...


tapi, saya belum book lagi! coz lagi sekali pening.
nak amik pakej ke tak? pening..pening...

 ni antara 2 pakej yang saya tengah aim...


 3D/2N Easy Package Fullboard Package Rate
Penginapan, 
return boat transfer, 
2 x breakfast
2 x lunch
2 x dinner

 Total = RM765


3D/2N Easy Package Package Rate
Penginapan
return boat transfer, 
2 x breakfast

Total = RM517

so, saya nak tanya pendapat korang lah kan.
pakej mana satu saya patut amik.
saya memang tak amik pakej snorkeling,
coz suziey pesan jangan amik lagi.
takut hujan ke ape kan. so rugi pulak.

kalau amik pakej yang 1st tu, memang semua dah complete.
pakej no. 2 pulak, ada breakfast jer. so, lunch dengan dinner kena bayar asing.

so, cane? cane?
makan kat sana mahal tak wei?
agak² sehari berapa hinggit?

saya tak kasitau lagi kat Mr. K pasal pakej ni.
konon nak surprise la kan. coz its all on me. huhuh..
nak kasi sempena hadiah besday die la kan.. huhuhu...

dan harapan saya, duit nuffy akan membiak lagi dan lagi.
so, boleh la buat untuk bayar pakej perhentian ni... huhuhuhu...

my current earnings...

22 comments:

mama tisya said...

besnye nk p pulau perhentian..kita pn tk smp lg..kena tnye org yg pernh p la psl pakej tu yg mn ok

eima said...

best nye bercuti ..aku tatau ..
sbb tak penah pegi lagi la ...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kalau kita yg makan tu tak payah kot. sebab 1st dulu pergi sana..sedap juga makanan dia..cuma tak leh pilih lah..apa dia bagi..makan je. takut tak kena tekak. kang kena cari makanan lain. baik makan tempat lain. hehe. kalau kita lah..tapi diingatkan barang kat pulau ni agak mahal sikit. maybe boleh bawak maggi or apa untuk emergency tengah2 malam. :)

Cik Aish said...

jom join contest ni!
Contest Adik Saya Comel Macam Mia Sara!
http://getmedean.blogspot.com/2011/01/jom-join-contest-cik-aish.html

Cik Aish said...

jom join contest ni!
Contest Adik Saya Comel Macam Mia Sara!
http://getmedean.blogspot.com/2011/01/jom-join-contest-cik-aish.html

Cik Aish said...

jom join contest ni!
Contest Adik Saya Comel Macam Mia Sara!
http://getmedean.blogspot.com/2011/01/jom-join-contest-cik-aish.html

BIONIC WOMEN said...

huhuhu...sangat jeles dgn amount itu...tersangat jeles hokeh...
kalau amik pakej yg ke2 tuh petang or malam leh ler jalan2 cari makan..mane tau ada tempat seafood best2 ker..tempat bbq ker...tapi xtau ler..
sebab pernah g pagkor ajer..x pernah gi pun perhentian..
kalau g tioman leh ler kita suggest.

[-suziey-] said...

kita dulu xamik mkn sbb nk rasa back pack la konon2..bw stock megi, tuna, roti n biskut..tp mmg ok sbb mknan siap lebih lagi..hehe.sbb bekpes pulun la mkn kan..hahha:p tp klu amik pakej ngn makan senang..xyah pk mana nk cari mkn..kt island mknan ala carte mmg mahal giler ok..besela dorang caj utk angkut dr darat.hehe..

apepun..have fun ok..best..klu ade peluang g snorkeling..mmg best!

ciK mOt ©™ said...

dah banyak sangat u...cash out la...:p
tak pun ko minta kat cik epal...

Diamilikku said...

tak yah la kot..amik pakej tanpa lunch n dinner tu..food takut tak menepati selera..so biar kita beli makan...:) lebih puas hati

:.nick.: said...

haha...terpengaruh ngan ku lak...btol ckp shinnaz tu....tapi bg aku ko spare RM50 sekali makan...lebey takper kay jgn kureng...huuhuh...snorkeling tu elok la ko tak amik dulu...sbb sane murah compare ngan pulau pangkor....cam kate shinnaz...sile bawak megi kot2 la ko lapau memalam....

NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF said...

salam.mrs K selalu jd silent reader jek, tp hari ni baca post ni excited sb ckp nak g kelantan.emm,kalaulah sy di kg boleh stay kat rumah saya je....hehehe.

em...tak tau nak ckp apa...tp kos makan2 di kelate ni murah je sebenarnya.kalau ambik lunch n dinner nnt...takkan nak terperuk kt chalet je kan....mesti nak jalan2. cari tudung, cr baju2,cr kain cantik2....tak gitu?

Zarith said...

http://zarithzarudin.blogspot.com/2011/01/package-menarik-cuti-cuti-malaysiarugi.html

MRS. K said...

@Zarith
OK. Thanx yang share link

MRS. K said...

@NORMI BINTI HAJI MAT YUSOF
huhuh.. nak jugak pegi shoping di kb, tapi lepas kelaur dari pulau lah

MRS. K said...

@:.nick.:
ye la. aku bawak megi dgn roti

MRS. K said...

@Diamilikku
ok yang.. pikir balik betul jugak.. leh la merasa makan kt tempat lain kan..

MRS. K said...

@ciK mOt ©™
muahahah. aku nak cash out ujung bulan ni la..

e.l.i.z.@ said...

eiiiiiiiiiiii syioknya p pulau!!!!
lagi la syiokk pakai duit nuffnang je..bestnya uolsss byk betul dpt duit nuffnang..jelesssss

ibuayahdamia said...

wahhh..semestinya amek pakej jer lah..sebab bulan 4 tak der musim hujan...lagipun kalau tak amik pakej, nanti nak bayar makan saja pun mahaiii giler...sebab pulau kan..nak tak nak memang kena bayar lah jugak kan..amik pakej lagi jimat..hehe

CIK NANA said...

Hi..
Pegi dulu and then share ngan Na k?
:p

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.