Dr. Cermin Serdang Raya



uwang terbang melayang-layang sekelip mata T_____T

kena RM130 lepas bodek mintak kurang...

semalam kan saya dan hubby cuti sebab pagi tu ada check up hadif.. then, petang pulak nak anta mak kat KLIA. mak nak pegi buat umrah...

so, otw balik dari klinik tu, tetiba ada satu lori pasir WKV **** yang kurang ajaq melaju je potong we all... then, tiba² seketul batu pap kena kat windscreen kete!!! cilakak betui la!!! 

saya check tengok kat cermin... cam clear.. takde pape... then, terpandang kat belah bawah skit.. kat area wiper... sah! crack sudah...  saya tengok hubby dah resah gelisah.. ye la, maybe lam kepala dia dok pikir abis la duit terbang lagi.. dah la kete baru kan? huhuhu....


cermin crack macam bintang tu...

so, ape kena buat?

1st, jangan panik!!! then, hubby call perodua tanya pasal tu... dorang suggest suh pegi Dr. Cermin. cam best pulak dengo kan? cermin sakit pon ade dokter. hikhik...so, lepas anta mak kat klia, baru la hubby pegi Dr. Cermin kat Serdang Raya sana...

tanya hubby ape dorang buat kat cermin tu coz saya tak ikut kan... hubby explain la die letak bahan kimia blablabla... tapi saya tak paham lol! so, sebab tak puas hati kan, saya google kat tenet... hehehe...

gambo pinjam dari SINI. ni cara-cara dokter cermin merawat pesakit... huhuhu... so, bila dah baca kat belog Khalsyaza, saya dah paham la sikit kot!


now, crack kat cermin tu dah ok sikit dari sbelum.. takde la nampak kasar sangat crack tu.. warranty pon ade setahun...

orang pempuan ni memang kan? hal-hal kete langsung tak amik tau! huhuhu...

 

17 comments:

chuanz_鹰传 said...

rm130 ok lg dpd tkr 1 cermin blh kene dlm rm500 camtu...

umie said...

aa..sblm ni pun umie ada dgr gak kalu cermin crack ni mahal ckit..nasib baik ok lagi...

Iela Fazielah said...

ila takut gak nak gi tempat camni..tp u dah gi leh la cuba ek.. cermin kete ila retak kena kepala syafiqah aritu..lom repair lg... nak cubalah..lg pun murah..hehe..thanks 4 the info

Farra Dhelina said...

ala klu yg byk crack blh ke??

aaaa...kt pya baru kena last weekk....

munna said...

wah!... dah cedera si putih gebu tu ye... nasib baik jumpa dr cermin dulu klt tak kena ganti semua lagi byg rm yg terbang

eima said...

hahaha keta ko ngan aku sama je ...
2 bulan kuar dah crack cermin ...

mmg jenama keta tu mmg suka retak kot...huhuhu

jahat tak aku gelakkan ko ...nasib kite sama ....

Nad @ MamaZakwan said...

sayangku k..mintak address dong..! mau kirimin hadiah :)
nadyaewani@gmail.com

eima said...

@chuanz_鹰传

keta mrs.K aku dah tanya aritu RM700 +

MRS. K said...

chuanz_鹰传 ~ kete aku cermin besar skit.. so, lebih lagi..

umie ~ kalau tukar cermin baru yang mahal skit..

MRS. K said...

Iela Fazielah ~ eh, pegi la.. tak payah takut lah.. heheh

MRS. K said...

Farra Dhelina ~ boleh kot!

munna ~ huhu.. nak buat camna.. takdir..

MRS. K said...

eima ~ ceh sungguh ko ni!

hyazz said...

alololoooo... seb bek sikit jer...huhuhu

JaSSNaNi said...

mmm.. cermin kete saya pun ade sket krek ni.. besar kuku jari kelingking ni.. kena batu 1st time bawa balik kete dulu ke kampung.. dah tu sampai sekarang masih ok.. dah 2 tahun guna.. krek tu tak de la merebak.. kata pomen boleh tahan lebih 2-3 tahun kalau pandai jaga.. sebab krek tu jenis tak merebak.. fuhhh.. selamat.. tapi ape pun still berjaga2.. nak gi jumpa doktor takot mahal.. ehehehe kang tak terbayo.. jenuh lak

BIONIC WOMEN said...

selalu jugak dengar pasal Dr.Cermin ni, kat puchong ada 1..x pernah ag ada pegalaman cermin cracked nih

nasaoji said...

ikan keli aku pernah kene...p kat dr. cermin gak...ok sampai la... :)

::Mamalyna:: said...

k, khalsyaza tue my officer, dulu die kat putrajaya, skang kat kuching nun... ni mesti kete waja die, heheh