Sekinchan Ikan Bakar : Halal.Segar.Sedap



Ari jumaat lepas, time lunch hour yang panjang tu saya ke Kajang...
leh baca cite pasal tu kat SINI..
lepas urusan semua selesai, we all pon cari port nak makan...
satu kajang sentral tu saya pusing, nak cari kedai makan punya pasal. dah la ujan lebat, nasib la naik kete...

pusing punya pusing, si Lynn nampak satu poster ni.
Restoran Sekinchan Ikan Bakar... baru je bukak, tapi tak launch lagi...
so, apa lagi! segera la terjah.. nak pulak tengah hujan kan!
makan nasik panas², pekena pulak ikan bakar... perghh.... bayangkan!!

 
 sila lah terjah weii... restoran ni banyak cawangan kan?

ni alamat cawangan kat kajang sentral.. senang jek nak cari restoran ni.. masuk simpang je, terus jumpa.

suasana lam kedai... dah macam kedai lampu pulok... semua stok lampu antik... cantik!

kat kaunter ni tempat oder ikan... dalam peti tu penuh ngan ikan.. pilih jer ape jenis ikan korang nak!

time makan tu memang tengah hujan.. so, order limau suam jek...

geng makan.. nasib la die pon suke makan jugak.. tak kisah punya... takde istilah diet okey!

lala ni harga RM5

ikan jaket RM10

sambal² yang sedap + ulam kampung.
 total semua we all makan RM20.00 jek!! murahkan???

nanti nak pegi makan lagi! ajak kawan² sekapal... korang pon jom lah sekali! must try!



14 comments:

eima said...

aku skrg tak de selara la nk mkn mende gitu ... tgh dok pk mende ape yg leh masuk tekak aku skrg nih ...

my kecik perlu khasiat .....tp mama tak lalu plak nk mkn

Cik Kamoo said...

terliur terus! cam sedap....kena cuba nie!!

[-suziey-] said...

byk kan outlet sekinchan ni..oooo xmahal ek rupenye..murah jgk..bole la try..before ni nk try tp xpegi2 sbb jauh kt gombak..

Aleyn said...

Tgh misi mencari port makan utk anniversary parents ni...weh..kat sini ada Ketam tak?

Ps : Cam biasa, I dah klik u nyer Nuff n HB, jom klik2 kay

MRS. K said...

Aleyn ~ ketam, udang semua ada

dilazfamily said...

sedap yer...suka makan ikan bakar
lapar lak tengok ikan tu.

deelira@deeliraz said...

murahnya la...
dan menariks.. seb baik jauhhh

nasaoji said...

pernah baca lam paper tak silap..macam sedap..

sambal sedap tak?..buely cubo.. :)

BIONIC WOMEN said...

teringin ler plak makan ikan bakar nih. ingat nak ajak ler encikgu tu gi makan, skang ni kan tengah cuti

ummiaqeef said...

mak ai terliur pulak aku tgk gambar makanan ni..restoran ni kat bus stand kajang tu ke?

Pn. Zana said...

nak makan gak !! :D

EiJa ZaQuaN said...

selalu lalu depan kedai ni setiap kali nak balik ke umah..
tp x dr sehari ke sehari nak cuba..x cuba pun..
bila tgk pic makanan kat sini..terus rasa mcm nak terjah ..hehe

MRS. K said...

nasaoji ~ sambal die sedap beb.. must try

BIONIC WOMEN ~ molek la tu. tengah cuti kan.. pegi jalan2 la

MRS. K said...

ummiaqeef ~ bukan kat situ.. ni kat depan econsave