Senja Bay Resort yang bertangga-tangga l Semput nak sampai ke atas....



okie dokie!

sambung cite pasal resort yang kami stay lagi!

 ini la bilik kami tido 1 malam.. tingkat 3. atas pokok! eceli, ni antara bilik paling murah la kot! bilik harga ratusan ringgit semua kat bawah dan tingkat 2..nampak tak baju² kami tengah jemur tu? hikss

 jom turun bawah.. ni masa nak turun pegi sarapan... kan dapat free breakfast ^___^

 see! bertingkat² tak? nak naik or nak turun kena hati-hati la ek... silap langkah boleh jatuh! gerun jugak tambah pulak belah malam kan, gelap sikit. so, naik naik tangga kena very careful.

 ni bilik tingkat 2.. harga mahal skit...

 Senja Cafe
eceli, masa survey chalet dulu, resort ni je yang macam senang nak book! online jek! chalet lain kena call! malas nak calling bagai, terus je book resort ni, then bayar booking online! senang cite...

 free wifi!

 tapi menyedihkan, breakfast die hanyalah sepinggan mee goreng + teh.. sedih tak? kesian orang yang bayo bilik mahal, makan ini jek! huhuhu...

 kami order wafer untuk hadif.. kena bayar RM7... mahal tak wafer kat sana? dah la lembik.. tak sedap! hukhuk

dalam hati, nasib la aku bayo RM90 jek! tapi still tak puas hati coz itu je makanan die kasi... at least sediakan la 2-3 jenis food kan! ade kuih pon ok la.. dah tu budak nak makan ape? mee pedas lah! nak tak nak, kena la order food lain untuk anak! 

bijak tak strategy marketing dorang? kekeke....


p/s : ni salah satu sebab la kami moved to another chalet... lain² chalet kat sana offer harga lagi murah around RM30-70 jek.. even chalet tu takde la cantik sangat, at least, duit lebih tu boleh top up makan sedap sikit! hehehe....

* eh, takde makna nya ada hantu kak limah kat sana! hiks

14 comments:

Ena said...

jenuh nak panjat tp tak pe la.. bukan selalu kan.. tp tang b/fast tu memg sadis lah.. huhu..

Shinnaz Ahmad Rasid said...

haha. kat perhentain mmg cenggitu kot. sebab kan hari tu kita pergi sana duduk Cozy kan kita dtg baru dia goreng mee tu buat dua pinggan, air milo. haha. cara tak?

hyazz said...

hehehe...tu le ingat kan ado...kite bakor je...hahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

cantek tempat ni...bilalah kite nak sampai yekk...huk huk

kidtoys said...

dah rupenyer ko dapat tingkat atas...aku panjat satu tangge jerk dulu...adoiii maunyer tak semput ko

:.nick.: said...

oh ko booking atas rupenyer...aku panjat satu tingkat jerk....nasib aku tak amik pakej makan dulu

MRS. K said...

:.nick.: ~ taklah! aku amik bilik jek tapi die kasi breakfast sekali lol!

eima said...

beria aku ingat ade hantu...hikhikhik

terpencil sungguh kan... sampai gitu sekali harga waffle die...

:.nick.: said...

eh yer la dulu ade kupon free makan pagi..hahah lupe lak...haha aku duk sibuk nk mandi laut makan pom tak hingat...hahahha

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

memabg bijak la diorang ni nak soh mak pak beli wafer dia yang mahal tu, adei mee je ke, sangat kedekut la chalet ni..

yatt said...

wow best tak pernah sampai perhentian lagi.. kena pegi ni.. hehe biasa la memang mahal kat pulau last time masa saya pegi redang pun ais kacang semangkok RM8 kalau tak silap.. huhu

♥MiZz-siHa♥ said...

mahalnye wafer die...
mee goreng je..teruk btl la diorng nie..

ibuayahdamia said...

hah?? makan mee goreng jer?? dasyat..kedekut tul

Ummi Rania Raffel said...

perghhh mengerikan ah tangga tuhh!