Hari Ibu l Jalan² telan angin di Pantai Putrajaya



haa... jangan peliks pulak! kat Putrajaya pon ada pantai tau...

tak percaya?

tengok nih!

tapi pantai buatan lah... ok what? boleh mandi ape... boleh jugak bersantai² feeling tepi pantai di hujung minggu... ^___^

balik dari Pameran Pengantin di PICC, ayah hadif terus bawak sini... boleh la jalan² makan angin...

underneath pokok kelapak... cam tepi pantai kan?

Pasir putih tepi pantai, ombak saling berkejaran... *sila sambung sendiri...

budak² suke la kan dapat berkubang dalam nih.. mak pak tengok je la ek... jangan ko terjun sama dalam tu... malu lah! air nye cetek jerk... kalau nak terjun jugak, pegi kolam renang sana... masuk murah jek. RM2 kot! huhuhu...

pantai ni terletak di kompleks sukan air dan Pusat Maritim Putrajaya. dekat dengan Hotel Pullman yang cantikkk tu!!


 kesian hadif... semangat dah die! bukan nak terjun mandi, tapi nak main pasir... gian main pasir kat Perhentian tak abis lagi... huhuhu...

 rasa nak pinjam kejab benda ni kasi hadif main... huhuh... lain kali kite datang lagi eh.. main la pasir puas².. huhuhu....

 biru mata hitamku....

 jalan-sikit-duduk-jalan-sikit-duduk. penat la nak pusing satu kawasan tu kan... besar... panas pulak tu!! so, relax² tengok orang fotoshot gambo kawin... ramaiii ohh pengantin masa tu... macam² kaler baju pengantin ada... muahahaha....

 sambil² tu snap la gambo buat kenangan.. nak tengok gambo berkeping², sila terjah FB sana.. huhuhu..

 aksi peluk tiang!!

 then layan budak bertuah ni main naik turun tangga... ye la, kat umah tangga dah kena pagar, bile lagi nak lepas gian kan? huhuhu...

 lepas makan angin kat Pantai Putrajaya, we all pegi dinner... kat mana? tunggu next entry.. *poyos... muahahaa... 

.
 p/s : entry cuti² Perhentian tak abis cover lagi... adeh...


18 comments:

MrS. F!zA said...

hadif dh tak geli pasir dah..hikhik

Mrs. Hakim said...

k.. b4 this slalu pegi kolam renang tu. haah, sekali masuk rm 2.. mmg tiap malam jumaat harus terjah sana.. tiap kali pegi mesti malam, so x nampak la akan pantai buatan ni. nampak la pokok kelapa segala, tapi tak sangka pulak dia pantai buatan.. cantikkan view kat situ.. i like.. :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah best2 weekend ni kami nak terjah putrajaya gak la, nak shoot2

.::Lynn::. said...

tak pernah sampai... sob sob...

hyazz said...

rasa cam nak pegi jer...jom ler kite gi terjah esok tengah ari...hik hik hik...kalau dah blik rumah sure tak pegi nyer...

MRS. K said...

MrS. F!zA ~ sebab ade mainan buat istana pasir tu.. klu tak, die pon geli..

Mrs. Hakim ~ RM2 yer.. thanx for da info ek

MRS. K said...

.::Lynn::. ~ kesiannnnnnnn... muahahahaa...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ ~ ye ke? meh..meh.. mesti gambo dabomb nanti

~aSHa~ said...

wah putrajaya ada pantai la...makin hebat...

Bionic women said...

bukan setakat x pernah sampai tapi x pernah tau pun..lagi ler ketinggalan zaman..hadoiiii

dilazfamily said...

seronok yer sambutan hari ibu Mrs K.
Dilaz keje.huhuhu

elly hamzah said...

owh..ade pantai meh putrajaya? x pernah tau pon. walaupon buatan manusia..best jugak. ce cite ce cite..details sket, kat mane ek?

etiey.com© said...

cantik! pernah tahu tapi tak pernah jejak...

hami said...

dh berkali ke sana tp tak penah plak nmpak pantai tu....tq kay sbb share...jom AqilAyra kite ke sana

♥MiZz-siHa♥ said...

cantek la..xtau pon kat putrajaya ade nie..
dah lame pon x ke putrajaya..

eima said...

aku pun sama lynn tak penah sampai.... huhu

Ummi Rania Raffel said...

tak penah pegi lagi ni, tiap kali balik mesti tak sempat. macam best je kan...

Mama Zharfan said...

tq for the info. ingat nak terjah putrajaya weekend ni :) boleh PS sampao lembam hehhe

Mama_Fatin said...

woo bestnye..tak tau pun kat situ ada tmpt menarik.. ingat masjid putrajya jek ade. nak g jugak