Berkelah l Mandi-manda di Port Dickson


ni satu lagi entry peram!

.
cite berkelah di PD ni dah lama.. sebulan yang lepas! hahaha.. time tu ada kenduri kawin sepupu saya belah laki die kat KL. so, sedara-mara belah Kedah semua turun KL.

sedara saya ni tido umah saya 1 malam.. so, siang tu sempat bawak dorang pegi mandi-manda kat Port Dikcson. ingat nak gerak awal la kan.. tapi dorang shoping kat Nilai 3 punya la lama - 5 jam uolls... huhuhu... so, dalam kui 5 petang baru kami gerak ke PD.

 budak ni cam biasa, nampak pasir terus menggelupur nak main!


 sampai je sana, cari port bentang surat khabar, nak lepak².. yang tua dok menyembang sambil makan². yang muda pi berkubang lam laut...


ni je la yang mampu saya masak.. hahahah.. mee goreng + nasi goreng
saya tak turun pon mandi.. air kotor. lagi pun tak suke kaki berbasahan. nanti kalau kaki basah, pasir melekat.. huhuhu... so, layan my sedara bergambo je la...

 macam² aksi tau depa ni...


aksi pinggang terseliuh


 suke gambo ni!


 tertonggek² nak snap gambo punya pasal.. hehehe


 kak sumanti n makteh kila

kak sumanti ni sepupu ipar.... orang Tawau.. sepupu saya kenal kak sumanti masa die mengajar kat tawau. berkenan, terus kawin.. skang menetap di Kedah. baik tau akak ni.. rajin ke dapur pulak tu!

Makteh Kila pulak adik bongsu mak saya.. sempoooiiiii gilerr.... memang tempat mengadu weolls kalau nak cite pape.. heheehe.. luv u makteh!! hugs.


 maklang n pijah... 

maklang ni kakak mak saya.. kalau ade kenduri-kendara kat umah kami, maklang la orang yang tak penah miss dtg! orang kuat dapur nih! masa saya kawin, seminggu maklang berkampung kat umah saya..


masa nak balik tu, cek² tengok tayar cik puteh gebu pancit la pulak! adehh... time ni la nak pancit kan? huhuhu... nasib baik la sepupu² laki ada.. leh la tolongkan tuka tayar spare... tapi tayar ni kecik la pulak.. so, amik tayar asal, naik kete sepupu pi kedai pomen tampal balik tayar yang bocor tu...

sampai umah dalam kui 9.30 malam jugak.. then siap² nak anta dorang semua kat umah sepupu saya pulak kat semenyih... dorang nak tido kat situ pulak. lepak jab umah sepupu, pekena sate 5-6 cucuk then baru balik... dekat kui 12 tengah malam jugak la sampai umah... penattttt ohhh tapi best. bukan selalu dapat jumpa sedara belah kedah.. balik kampung kedah pon last sekali 4-5 taon lepas... huhuhuhu 


p/s : raya taon ni nak balik Kedah lah!

6 comments:

eima said...

mr. K tak dak ek ....

munna said...

bestnya pergi ramai2

♥MiZz-siHa♥ said...

mmg best kumpul rmai2 cam nie..

mummysyafie said...

lama tak mandi laut..huhuhuh...kalau akak, dah lama terjun mandi

Bionic women said...

bestkan sekali sekala rumah meriah ngan sedara mara...
seronok tgk mereka happy jer..

Qaseh said...

amboi sakannye bergambo, berkelah epi pantai.