KeHILANGannya tak perlu ditangisi...... sayang....



dalam kenangan............

 ini la antai-bucuk-nyawa-intan-payung-hadif. dari seputih-putih bersih suci bertukar hitam legam jadinya...dah lunyai dikerjakan.. abis semua kekabu dalam tu die buang.. yang tinggal kain semata.. itu pon dah rupa kain buruk suda...

hari isnin, amik hadif kat taska cam biasa... then masuk kete.. tengok hadif melenggang jer, tak de pegang 'antai' die. 

tanya bantal mana? die geleng². 

then masuk semula taska, tanya kat pengasuh bantal mana?... 

pengasuh cakap tadi hadif tido isap jari jer.. bantal takde.. tapi pagi tadi nampak ada bantalnya.. skang dah takde.... huhuhu.. 

then pesan kat pengasuh, kalau dorang jumpa bantal jab-jab lagi sms la.. nanti datang balik ^___^

lepas tu, pegi pasar malam dengan makteh hadif.. balik dari pasar malam singgah taska semula.. bantal still tak jumpa lagi... ye la, mana nak jumpe.. benda tu kecik je kan? segumpal kain jek... 

redha je la... dalam hati jangan la hadif mengamuk malam ni nak tido cari 'antai' die....

malam tu hadif dok sebut² jugak cari bantal die.. tapi saya ugut die balik!

bantal takde! hadif letak kat mana? hadif yang bagi hilang! 

hahaha.. hadif senyap jek.. rasa bersalah kot sebab die yang hilangkan dan tak ingat mana die letak! tapi die still sebut antai...antai....

kesian anak ibu T________T. tido isap jari jek.. takde bantal nak gentel....

hari kedua, still tak jumpe lagi bantal die kat taska.... dan malam tadi....... amazing!!! hadif langsung tak sebut dah pasal antai die tu... tido pon macam biasa... kite pulak rasa kehilangan... 

dah tak nampak hadif usung antai die tu.. klu tidak, pegi la mana², masa makan, masa mandi, tidor lagi la sakan! berkepit jer... sambil dok cium² bau haruman bantal.. then die sua kat kite bantal tu kasi cium jugak... sekarang dah takde.. tinggal kenangan je la...*eh, apsal lak cam panas jek mata ni! ade air bertakung lah! haku pulak yang emo! T______T

dekat 2 taon jugak bantal ni dengan hadif... saya perasan since masuk umur setahun hadif pandai berbantal-busuk nih!!!

 celebrate 1st besday hadif di langkawi! time ni dah pandai berbantal busuk... masih elok bersarung bantal brand pureen...


 dalam flight.. kena kasi candu die ni.. baru nak dok diam!


 gambo masa raya taon lepas.. hadif teringin nak tido dalam buai kat umah toklang!


 cium sakan........ tinggal kenangan....


 tak lepas dari genggaman.... bantal dah hancur lebur pon sayang lagi...


tinggal kenangan lagi....


................


dah berapa kali koyak....




dan dah berapa kali kena jahit....
 
tapi jodoh tak panjang.....
 .
wahai antai.....
damai lah kau di sana..............
 
 .
The End





p/s : saya dah risau takut hadif demam cari bantal die tak jumpe... tapi Alhamdulliah, kuat semangat jugak hadif ni. ^____^


11 comments:

mummy_ayu said...

ala siannya, bantal busuk dia ilang...harap hadif ok

cikmOt said...

huhuhu...dak irfan cari kain selimu jek...asal kain selimut aku...tapi asal nak nyusu nak cari kain...dah la selimut tu besar...alih2 aku potong 4...kotor jek tukar...dia tak kisah, janji ada kain selimut tu...aneh tul...

MrS. F!zA said...

ekekeke...ok lepas ni hadif akan lebih macho tanpa bantal! *alhamdulillah darwisy benti puting msa 1thn lebih skit..tkde ngingau2..sdri takmo..lega mak!

.:Mama Dhia:. said...

ibu hadif lak yg emo ni...hehehe.. die buang kot??? baru nmpk macho tak de antai busuk..

hyazz said...

lorr...kot kot omak nye kot yg rindu antai ucuk tu...hahaha..
dah..jangan kasik bantal bucuk lain ye

zaidah said...

dah betul2 nipis bantal busuk hadif....jadikan itu semua kenangan untuk hadif...tan ensomelah klu ade bantal busuk...

Bionic women said...

Dhiya xdak plak penyakit macam ni, tapi penyakit nak tido dia ialah nak cium ketiak bapak dia..hahahhaa.
kalau x bukan main susah lagi nak tido.

Hadif dah semakin besar, semakin macho ler tu, orang macho maner leh cium antai ucuk..hehe

deelira@deeliraz said...

kiut je budak dgn bantal tuh kay.. =)
xpe nnt beli bantal baru yerk..

bukhairiah said...

huhu sama mcm azeem la pesen dia isap jari tu...azem pon gentel kain..tp dia guna sapu tangan/selimut/tuala kecit..xkisah kain pe...lg la susah nk buangkan tabiat tu..

MRS. K said...

lepas ni taknak kasi die bantal busuk dah... dah beso.. huhu

Ibu Piya said...

hihi mcm kakak piya jugak ada antai bucuk..tp sejak sek ni dah kurang sikit..time tido mesti nak ada...hihi..serupa mcm bantal bucuk hadif tp xde koyak la..msih elok..kalu dio raso mcm nak terkencing mlm masa tido bantal busuk tu yg diselamatkan dulu bukan tilam ibu..huwaaaaaaaaaaaa