Baru Pertama Kali Seumur Hidup kot!


hohoho.. memang takde keje betul... 1st time nih! tak penah aku buat keje ni. Sogo tak bukak lagi, aku dah tercongok depan pintu die.. unsangkarable betui!

ari Sabtu lepas, makteh hadif ajak pegi Sogo. die nak beli barang² hantaran kawin.. aku on je la kan, lagi pun time tu takleh puasa.. harusss lah! oh! laki mak takde hari minggu lepas. die outstesen ke JB! mak berjimba lah...


 aku sampai Sogo dalam kui 9.30 pagi... time tu dah meramai umat dok melangut tunggu pintu bukak.. nak tunggu jam kui 10 pagi tu memang seksa batin oh.. seribu taon rasanya menunggu... tepat jam 10 pagi, bukak je pintu terus semua orang serbu.. huh!

 kasi umpan dok diam.. padahal dalam kete mak die dah bedal sikit. hehehe..


 ni memang tahap bosaaannn giler dah ni.. kaki naik atas suda!

rimasssss aku wei orang meramai nih! end up, apa pun tak beli kat Sogo.. barang² hantaran pon tak beli... apa pon tak boleh... henbeg tak lawa, jam tak berkenan... banyak songeh tui makteh hadif nih... kami tak naik pon tingkat atas, main kat tingkat bawah jek.. malas nak bersesak...

so, keluarlah kami dari Sogo menuju ke Jalan Tar - kota mengempiskan poket!

inner RM10 sehelai... 


entry Jalan TAR akan bersambung............. next.........

9 comments:

eima said...

inner murah ...byk gile pilihan ...
tak jd l a aku nk g sogo...klu gitu gaya nye ....

MRS. K said...

eima ~ aku nasihatkan, tak payah la.. dengan perut ko lagi.. jusco sudah

ummiaqeef said...

nak gak hadif duk dlm tu, kalau aqeef non ado..xleh soping ok kalau ngan dia..

pnsusu said...

betul2...sogo ari sabtu tu penuh sangat orangnya,,,nak beli pun tak da selera nak memilih barang

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

taun lepas buat gak mcmnih, kul 9 pg dah terpacak dpn sogo..hehehe..taun nih, dah settle awal, xde la kot wat mcmnih, tp xtau lar next2 week..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

tak tahan.... betul...itu sebabnya cik jue suka shoping sebelum puasa...

eB ezrin said...

ah naper kena tercongok c2 awal2? kami gi pkl 3.. pkl 6 dh leh balik :)

Ya ALya said...

pernah sekali dulu sebelum sogo buka dah tunggu depan pintu,tu time anak dara la,sekarang dah pindah kpg,sogo pun payah nak terjah dah......

Elyn Sani said...

Mak aii Q mcm nk msk bank!!