Anak Gumbira, Ibu Bahagia....

. .

.
Minggu lepas aku ada beli barang untuk si hadif... dah jadi mak-mak macam ni la kan? asik menyoping untuk anak jer... barang untuk diri sendiri kemudian pun takpe.. tak pun mintak apak die tolong belikan... huuhuh..

 tikar ABC ni aku beli kat jualan Puspanita jer.. sbelum ni ada je orang jual, tapi bila tang huruf P tu die letak gambo binatang oink oink tu pulaks.. cisss... tapi tikar yang ni takde gambo haiwan tu, so terus aku rembat. boleh la hadif nak belajo² kenal huruf.


 dah dekat sama besau dah dengan karpet aku tu.. tak lama lagi bakal bergulung lah karpet bulu aku tu... aku nak guna tikar abc si hadif ni jek! muahahaa... raya pon lambat lagi, kena tunggu taon depan. so takde orang nak datang umah aku kot! kekeke... ye la, mana tahan ma, si hadif ni dok makan asik tumpah atas karpet bulu jer.. malas tau nak vacuum sokmo!


 dan aku juga merembat selipar ala croc ni untuk incik hadif! sepoloh hinggit je pong...


suka anak mak dapat selipar baru! tapi tebesau la pulak... tunggu taon depan lah baru leh pakai. heh!


.

11 comments:

Cho Zila said...

alamak... akak suka tikartu.. berapa yerk.. cantik... kasut cam gitu memang akak suka senang nak pakai susah nak rosak.. kotorpun senang nak basuh.. senang keje...

Nad @ MamaZakwan said...

baru kali ni tgk hadif suke ngan hasil barang sopingan mamanya utk dia, hehe...

cambest jek kapet tu...siap landing2 lagi si hadif...aidah besday ek? =p

mMoOnN aAlLeEaA said...

happynya dia dapat selipar baru

dilazfamily said...

bagus betul tikar ABC tu. Seronok sungguh Hadif dapat barang2 tu erk. Hadif makin hensem lah.belajar rajin2 erk

Zie Fauzi said...

sakan sungguh budak hadif ni tido atas tikaq baru yer... berapa harganya.. mcm menarik saja..



::lama x singgah sini,sihat ke:::

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita nk cari selipar cam hadif tu, nak warna biru + kuning wat kasut sekolah balqis...kat mana ada jual ek

♥mama eza♥ said...

kiter suke jugak tikar tuh, ari tuh nk beli on9 tp dah abes plak..adoiyai...

MRS. K said...

Cho Zila ~ harga RM50


♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ ~ erm.. kat pasar malam pon ada jual kot

.:Mama Dhia:. said...

dhia pun ade kasut anger birds tu..same la RM10 jer..tp kaler pink..bile pakai kasut tu dhia sebut..bird cip..cip..cip.. hehehe..

::Mamalyna:: said...

jualan puspanita mane? moa ke?

|| NaFiRaa || said...

besar jugak tikar tuh yer.. warna dia pon canter..

kalo my anis nampak selipa angry bird tuh..konfem dia nak.. skrg tengah kemaruk angry bird.. semua bende nak angry bird..haih~