Senyumlah... senyumlah ahai Cik Mek Molek...

.
.
.
my all-time-favorite kuih cik-mek-molek.... nyum.nyum. sedapppppp.....
.

semalam ada Jualan Puspanita kat MOA sana. so setiap bulan mesti pegi tanpa gagal. kalau tak soping baju-bajan, atleast spent duit beli makanan utk lunch. macam² ada.. tapi semalam kan aku puasa, so beli siap² la makanan untuk berbuka. ada satu gerai tu die jual kuih frozen. so aku beli kuih cikmekmolek, roti canai n donut... eh, dah naik harga pulak.. haitu 3 paket RM10.. now dah naik singgit.. heh. 



dan aku beli mee bandung ni jugak kat jualan tu. balik umah panaskan dalam microwave jek. sempat goreng 4 ketul cikmekmolek.. sedapppp gilerr i tell you! memang puas hati.. slalukan kuih frozen ni ala-ala jek.. tapi yang ni sedap!! hari ni ada lagi jualan tu. ingat mau repeat beli cikmekmolek lagi.. oh, mee bandung tu pon sedap jugak! Alhamdulillah, rezeki orang puasa - semua sedap!



tiap² hari makan cikmekmolek pon aku sanggup! miahahaha... tapi larat la nak beli jer kan? so haruslah buat sendiri.. tapi... bila la agaknya ek? aku ni tang buat kuih pemalas banyakkk...


nak resepi??? klik MYRESEPI


.


4 comments:

@e_da said...

aduhaiii sedapnya.. tak penah cuba lagi.. ahaiii cek mek molek

kayyana said...

kalau mcmtu bleh lah yana terjah tengah hari ni??? hehehe

MRS. K said...

@e_da ~ cuba la.. awak kan rajin buat kueh. hehhe

kayyana ~ kite jumpe di sana.. hehee

shark said...

wow...
cek mek molek + mee bandung..
mmg terbaek menu tu.
kalu wat sendiri agak2 jadi x:p