Hari² Terakhir 2011 *31 Disember

.

..... Biasa² je kot! just lepak kat umah n pegi swimming jek!

cam biasa kalau hari cuti memang aku masak untuk sarapan.. lagi pon kat area umah aku ni takde kedai makan yang dekat! so, nak-tak-nak kena jugak sediakan sarapan sendiri. ;)


 lakiku cakap simple pon takpe, asalkan masak! cucor cempedak + nugget + fries

laki aku tu memang antu cempedak! yang ni katanya cempedak madu ke hape. harga pon boleh tahan mahai gak. kecik conet pon dah belas ringgit.. tapi dah suke punye pasal.. tiap² ari makan cempedak pon no hal gamaknye.. hehehe..

then lepas makan², aku kasi cadangan kat laki aku ajak pegi swimming kat kolam renang Presint 6 (sbelah Pullman).. aku harusla dok tepi kolam je mampoo... aku takde baju renang. sobss.... so, tengok anak ngan laki berenang cukup la... huhuhu..

takpe-takpe.. nanti ku usahakan jugak beli bikini; read : baju renang muslimah. lagi pon lakiku dah janji nak belikan selai nanti.. *wink

tapi.. tapi.. time weolls sampai kat situ kolam tu dah tutup la.. kui 1.30pm baru bukak balik... adehh... tanya punya tanya, pekerja kolam tu cakap kat Pusat Maritim (pon sebelah Pullman) ada bukak jugak kolam for public... so ke situ lah kami....

tapi... tapi (lagi skali)... kat situ pon dah nak tutup.. kui 12.30 pm baru bukak balik.. adeh... so, terpaksa la tunggu dalam stengah jam sampai kolam tu bukak.. ok la kot tunggu kui 12.30 jek.. kalau kolam renang kat pusat kejiranan tu kui 1.30 baru bukak...

so, melepak la kami di Pantai Putrajaya dulu.. kasi can hadif bina istana pasir...

kalau tanya nak mandi pool ke nak main pasir, komfemmmmm die jawab nak main pasir!


akhirnya...... kui 12.30 sharp dah ada kat situ... besttt sebab indoor. so tak kena panas!


lepas mandi² bagai, harus la pewut melapor... umah aku ngan Pusat Maritim ni dekat jerk! so, terus balik umah masak.. alah, masak sardin + telo dadar je pong!


time melapo, makan sadin pon sodap!!


dan lebihan sardin nan seketul tu aku buat nasi goreng sardin keesokan paginya....

sekian kisah hari-hari terakhir ku di tahun 2011....



*Semoga tahun 2012 lebih baikkkk dari tahon sebelumnya....

.

10 comments:

LiErOSe~QiEmi said...

sedap kan klu saki baki sardin buat nasi goreng.. mmg terangkatttt

ratna said...

Walaupun semua simple tp nampak menyelerakan...

Chekgu Azrine said...

simple tp terliurla.. hehehe

e.l.i.z.@ said...

boleh plak kolam tu tutup n bukak balik..bukak je la terus kan kan kan hihi xpenah lg p public pool.free ek?

kayyana said...

wah.... oklah tuh kan.. mandi manda aktiviti hadif yer.. hehehe... sardin is my favourite... hehe.. selamat tahun baru mrs kay

eima said...

tringin nk mkn sardin ...sedap nye......


bleh ke aku mkn sardin ek ...aku bf baby ??tak gatai ke alisha nanti ??

MRS. K said...

LiErOSe~QiEmi ~ aku tak suke sangat.. tapi laki aku suke

e.l.i.z.@ ~ open for public but still kena bayo.. hehehe

Sidratul Muntaha said...

hari terakhir disember 2011?
masih kat rumah
packing barang
pastu balik pahang esoknya (1hb)
tapi kat ruamh sempat la buat sayur campur crunchy yg mana laki aku mkn even dia tak mkn sayur.
mmg pelik sayur tu kenapa dia mkn.
cempedak goreng?!
pagi - pagi buat aku lapo la!!
ish!ish!ish!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kita pung suka cempedakkkk!! sedap okeyy!

kak nak tanya..pool ni open untuk orang besar2 tak? then, bape RM? actually mandi kat mana pool or ala-ala pantai ni?

confuse!

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

ha ha ha tempat peberet hadif...kit kalo time cuti pun masak yang simple2 je