Rehlah di hujung minggu ll Taman Tasik Perdana

 .
.
Hari Ahad lepas pegi umah mak metua kat Gombak sana... balik dari situ singgah kejab Taman Tasik Perdana nak kasi si hadif ni berpeluh skit. coz ari sabtu tu memang takde buat aktiviti ape. memerap kat umah jek sebab apaknye kena kerja. 

kalau hari minggu memang ramaiiiiiiiiiiiiiii la warga KL turun kat taman tu.. dah itu je port yang baik untuk budak² kan coz playground kat situ amat lah besar........ padahnya, nak cari parking pon hazab wei.... so, hubby suh kami trun dulu while die pi cari parking.
  
 bergambo dulu~


 ni 2nd time hadif pegi sini tau. masa kecik² dulu penah mai sekali jerk. tapi ape yang die paham masa tu ye dak? jalan pon tak boleh lagi? muahahah.. belek² gambo kat fesbuk jumpa pon sekeping gambo kat taman tasik nih. masa pegi KL bird park tu ingat nak singgah, dah dekat sangat kan? tapi time tu hujan pulaks... melepas...


 semua mainan die nak main tau! ajaib betui sebab dis time nak pulak die kongsi main ngan budak² lain.. kalau tak, jangan harap! sanggup die tak main kalau ramai² gitu...


jambatan panjang ni pon die naik sorang² tau. oh, dah berani sekarang! gudboy!

 
 see! satu pembaharuan yang bagus!


 dah tak kisah.. boleh jer share main ngan kawan² lain. slide yang tinggi pon die naik kau! 3-4 round die naik.. wahhhhh! kalau tak, sorry naik lori la... penakut!


 lepas dah puas main, jalan² kat taman tasik pulak. kat sini boleh kasi ikan n kura² makan.


 pokok ape ni ek?


penat berjalan, nak dokong pulak! biasa la budak².. huhuhu.. next time kalau datang sini nak bawak raket badminton lah! 


p/s : korang suka bawak anak² pegi playground kat mana?


.

8 comments:

Nad @ MamaZakwan said...

kami pi playground kt tmn perumahan ni jek...
kalu papazakwan rajin, die bawak la pi tmn kt tasek cyberjaya tu...

tu pokok kiambang bertaut kot, hehe

hadif sejibik zakwan..kalu reramai kt tmn, takmo main sesama..tp skrg hadif dh gudboy...tggu zakwan le pulak, huhu!

eima said...

pokok tu nama bunting keladi ...


aku tak penah tau pun wujud tmpt nih ...

maknanya hadif dah besar ... dah leh jd abg ..leh kongsi 2.... mama die cepat bg adek ek

@e_da said...

kat air tu pokok kiambang kan

munna said...

selalu bawa anak depan taman perumahan ni aje...

hyazz said...

gudboy gudboy...senyum meleret leret macam apaknye...kih kih..kalah maknye...
k..itu lah pokok keladi bunting nama nye...cer tengok batangnye mesti boncit jer...
bess nya...

Qhaifa Nur said...

dah lain tasik perdana..
selalu pergi tasik titiwangsa...

ratna said...

Rindunya tempat niii...nak balik msia la..

LiErOSe~QiEmi said...

aku bawak kat tepi perumahan aku tu je.. eh pembetulan, anak aku pegi sendiri je.. mak dia dok sembang depan pagar dgn jiran2 hahaahah