Homestay di Langkawi yang sangat² Selesa dan Complete ll Rasa macam dok Rumah sendiri

.
.
masa kat Langkawi, aku sewa homestay sebab ahli rombongan ramaikan? dok hotel mau mencekik kot sebab peak season + berapa bilik pulak nak kena amik! aku ada riki² apartment jugak, tapi kebanyakan sewa RM250 ke atas... so, homestay ni yang paling berpatutan aku rasa. ada 3 bilik tidor, 2 bilik air.
.

 .

korang leh bukak blog tuan rumah tu yer.. die ada 2 jenis. satu Rumah Nilam dan satu Rumah Dahlia.. aku amik yang Rumah Dahlia.

 


yang bestnye pasal homestay ni ialah, semua barang rumah lengkap ko! siap dengan barang² dapo lagi.. ada beras, milo, gula, susu, telor, semua ada... tuan rumah cakap tu barang wakaf orang yang penah stay kat situ.. so, boleh amik guna... huhuhuuh...


Antara Kemudahan Yang Disediakan:


  1. Kipas siling di ruang tamu, ruang makan dan di setiap bilik.
  2. 6 helai tuala mandi dan sabun.
  3. Tilam "TOTO" tambahan.
  4. Ruang tamu yang dilengkapi dengan Sofa, TV dan Astro.
  5. Peti sejuk dengan air minuman.
  6. Dapur dan peralatan memasak.
  7. Rice cooker, blender dan toaster.
  8. Pemanas air elektrik, teh dan gula.
  9. Seterika.
 10. Sejadah dan telekung.
 11. Mesin basuh automatik

tambahan : buaian baby pon ado! hahaha.. so, sesapa yang bawak baby yang jenis susah nak tido kalau takde buai tu, sila la sewa homestay ni.. berbaloi-baloi!

.
HARGA PENGINAPAN
 .
kalau tengok kat blog die harga lain.. maybe kalau call dapat murah kot.. aku punya pakej penginapan 3 HARI 2 MALAM adalah RM400. ni untuk rate cuti sekolah yer.. kalau hari biasa ofkos murah lagi.

.

PERTANYAAN DAN TEMPAHAN
call, sms, email atau fax
HASZLENA 017-5745063
MD.NOOR 012-5645120
Fax : 04-9661076
haszlena@gmail.com
mnbestari@gmail.com


ok. jom tengok gambo dalam rumah pulak.. gambo² ni aku amik dalam blog tuan rumah yer... just gambo mesin basuh n dapor tu je gambo aku sendiri. harap maklum.


Ruang Tamu


Ruang Makan

.
Ruang Dapur


Bilik 1


Bilik 2

.
Bilik 3

 
 mesin basuh


 peralatan dapur


 dapor + periuk lektrik + blender.. semua adalah! memang puas hati..

kalau korang nak pegi bercuti ramaiiiii² ke Langkawi, aku cadangkan stay kat homestay nih... memang worth it. semua ada.. lengkap! homestay ni pon tak jauh dari town.. dan yang penting dekat dengan Idaman Suri. hahahahah...

..

17 comments:

mama tisya said...

best la kalo rmi2 dpt homestay gini

Nad @ MamaZakwan said...

berbaloi2!!!
jatuhnya 1 hari rm130++
thank share pasal homestay ni
mana tau bleh dok jugak kat sini bulan 10 nnt
haha!

Nurul Ilyani said...

sy pun nanti dok kat rumah nilam nnt...next month pergi sana... :)

Atie.Rashid said...

wah....canteknye umah ni... tq 4 d info...bru je plan2 nak ke langkawi... leh d pertimbangkan ni...

moh lwt umah bru atie

http://atierashid.blogspot.com

munna said...

rumah sama yg kak munna duduk hari tu...mmg selesa...owner pun baik...

HenRy LeE said...

wah! cambest ni... i will be going to langkawi soon! thanks for the info ye

HenRy LeE said...

wah! cambest ni... i will be going to langkawi soon! thanks for the info ye

adianiez AIDA said...

best!
especially bab washing machine :) & of course idaman suri hi hi...

Pn. Zana said...

best2. boleh la duk sini if g langkawi. hehe

SyaNa said...

wahhhh
aku pn suke lg dok homestay kalo cuti ramai2
atleast bleh msk kan
jimat di situ

elly hamzah said...

saya nak gi utk bulan 6 ni..email kat tuan rumah ni awal januari 2012; tup2 dah penuh tarilh tu..rugi btol x dapek. maybe next time pula

Shazney Shamsuddin said...

best lah blog akak nie..byk info senang kalau nak bercuti..

~aSHa~ said...

cantik ar kaler cadar katil bilik tu, terang...

[-suziey-] said...

waaaaa cantek rumah dia..selesa n kemas jek..hehee...

kayyana said...

huihhh.. lawanye rumah die..??? kak, bilik die ade aircond tak???

MRS. K said...

kayyana ~ umah dahlia ni takde ekon.. yang umah nilam tu ade

Mimi Azirah said...

thanks for info nih...nk tny sewa kereta mcm mne eh...skali ke tuan rumah bg pakej atau kne cri sndri