Jadikan Baju lama yang Kusam lebih Ceria...

 .
.
bosan! bosan!


tiap² pagi mesti temenung dulu depan almari, dok telek-belek baju ape nak pakai pegi opis! oh, aku memang iron baju setiap hari yer! bangun je tido, aku iron baju dulu.. huhuhu.. malas nak iron semua sekali. pemalas! tapi selalunya aku dok ulang baju yang sama jek, baju yang tak payah gosok! hahahah...

tengok keadaan jugak la.. kalau mood nak melawa datang, aku carik la baju hat cantik², kena iron dlu pon sanggup! ngee~ sebab ape aku malas? sebab kekadang laki aku tak pakai baju opis, die keje pakai baju biasa jek (buat kerja luar). so, sebelum iron aku tanya die dlu esok die pakai baju opis tak? kalau tak, maknanya esok tu aku pon pakai baju yang takyah iron jugak! hahahah.. dasar pemalas!!!


 haaa! ni salah satu baju feberet aku! tiap² minggu or 2 minggu sekali mesti nak pakai. sebab tak payah iron. hahaha... baju lama, dah kusam dah pong! tapi still nampak berseri kan???? cane nak bagi baju lama nampak berseri???




















































pakai la baju lama dengan tudung bawuuuuuuuuu!!!!


 hahahah.. sebenarnya nak bagi tau, ai baru beli tudung Fareeda... hikss


tapi brooch die ni cam low quality betui... ceh sungguh!



.

5 comments:

♥cikmOt♥ said...

aku jugak yang rajin...hari sabtu ahad aku memang akan gosok baju keje untuk seminggu...laki bini...senang...jimat elektrik...

MrS. F!zA said...

ai pon rajin iron siap² laki bini punya stok seminggu.. weeee

Nad @ MamaZakwan said...

naseb baek papazakwan pi keje pakai uniform, hehe..
tak yah gosok2 ;)

oshin-jamel said...

kita serupa...kekekekekekeke...bila pkai tudung br maka nmpk la bju yg lama tue br..kekeke :)

eima said...

huyoooo tudung bawuuuu....

lawa lawa lawa...

aku jenis ko k tak de iron2 bj klu iron pg buta ...heheh laki ai iron bj sendri