Makan Tengahari di Restoran yang Glamer kat Bangi ~ Restoran Anje... Nasi Beriani Gam Johor

 .
.
Hari Sabtu lepas weolls anak-beranak lunch di Restoran Anje Nasi Beriani Gam Johor, Seksyen 15 Bangi... hubby memang dah biasa makan kat sini ngan opismate die.. aku je la yang baru nak try test! huhuh... tempat ni memang femes giler kot sebab orang sentiasa meramai... dan nak amik makan kena self servis yer.. sila la beratur. tapi don't worry, servis die memang cekap! sekejab jek dah boleh makan! dan harga die pon boleh kira murah lagi thats why orang sentiasa fullhouse... time lunch hour lagi laaa...

aku amik beriani ayam kampung. laki aku makan beriani daging.

sodappp ai tell you... selain dari beriani, ada jugak pilihan lain kalau korang nak makan. specially makanan dari Johor lah - laksa johor, mee bandung muar, etc


see.. see... orang memang ramai sentiasa.. SEDAP sudah tentu! so, sila la bookmark yer restoran ni kalau rasa tekak tu nak makan nasi beriani gam.. hehehe...

Restoran Anje Nasi Beriani Gam Johor, 
Jalan SS 15/1C 
43560 Bandar Baru Bangi 
Selangor.

nah, aku sediakan map sekali kalau korang nak pegi...

 
 kredit hamydy
.

7 comments:

eima said...

dah penah mkn lama dulu tp dah tak berkesempatan nk pegi lagi sape nk bw time tghari gitu ...huhu lain kali pegi bw aku sekali la....

mama_umar_maryam said...

uishh..lenkali dtg bangi roger2 i ;)..restoren ni mmg femes,zt mase preknen dulu blh abis sepinggan briyani kambing die,hik3

Cik Kamoo said...

nampak mcm best....boleh try la bulan depan...hehehh

mama_umar_maryam said...

blh add fb x?zt ade uplod gmbr2 dress thepoplook sket,hehehe
fb : zety zainal

Sidratul Muntaha said...

hohohoh
ade satu lagi tmpt lagi sedap nasi beriyani dia kat bangi jugak
exit nak ke spital serdang - cyberjaya/putrajay.
dulu time keje kat MIAT
aku snggup dtg situ tu mkn
self service jugakade isgnboard kecik dekat bulatan tu sbeelum ke kg malim baginda,sg merap
honestly,itulah nasi gam terbaek aku pernh mkn.
murah pun murah..
yg estnya..
depa serve nasi tu direct dari periuk..
so nmpklah ayam dia ke..
nasik dia and so son.
klu ade ayam kg,nmpklah
klu ade daging pun nmpk la...
cuma wonder yg anje ni mmg kedai dia yg proper kot?!
sbb yg aku mkn tu kedai bese2 jer
tpi honestly
yg itu lagi the best!!
cer try la carik

kayyana said...

wah. kene try nih.. kih kih kih

Papa-NtiQ said...

hi...restoren anje memang femes
nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ