USS Trip | Transformers The Ride

 .
 .
okey, jom sambung balik kisah 1 day trip aku ke Universal Studios Singapore 2 minggu lepas.. hewhew... entah bile nak abis khatam, malas betul nak mengarang! kalau tempek gambo je takde info, tak best jugak ye dak? aku try la ek abiskan entry USS secepat mungkin!

Universal Studios Singapore ni terbahagi kepada 7 zone!
  1. Hollywood 
  2.  New York
  3. Sci-Fi City
  4. Ancient Egypt
  5. The Lost World
  6. Far Far Away
  7. Madagascar

 susunan die dalam bentuk bulatan.. masuk je entrance tu korang akan jumpa zone Hollywood dulu... then ikut suka nak ikut belah kanan or kiri..  kalau korang start dari belah kanan, korang akan jumpa zone New York dulu.. kalau belah kiri jumpa zone Madagascar... 

aku dok baca review kat belog², depa nasihat suh masuk belah kiri dulu iaitu zon Madagascar... start dari games lite-lite gitew then baru la games extreme.. huuhuh.. tapi weolls TAK!!! kami pegi serang zone Sci-Fi City dulu, nak naik Transformers punya pasal! hahaha... lagi pun masa kami sampai tu baru kui 11.00 pagi, so bajet tak ramai orang lagi naik transformer la.. hahahah... seriyes masa kami pegi haitu 26 April memang orang tak ramai.. naik ride semua takyah beratur panjang!


camni la ride transformer tuh.. boleh bayang kot camna?


bestttt gilerrr! wajib naik okey kalau datang sini!

sampai je dekat ride transformer tu, memang takde orang pon dok beratur! cam heran pulak! eh takde orang??? padahal dah ramai kot orang beratur kat dalam bangunan tu.. kite je tak nampak... huhuhu... aku memang dah tau yang si hadif tak cukup ketinggian lagi nak naik ride tu... so weolls ikut turn la.. mula² kasi kak siti n leen dulu naik, then baru la aku n adik ipar aku pulak... gilir² jaga hadif kekdahnya... tapi..........


budak yang jaga pintu masuk ride tu bagi aku pass express lane ko!!!!! die cakap sebab aku kena gilir² jaga anak kan? so die bagi pass ni 2 keping untuk aku dan adik ipar aku!!! gilerssss besssttttt!!!

aku kena tunggu kawan² aku tu naik ride lebih kurang dalam 20-30 minit kot! sempat la hadif tido dulu.. hakhak... bile dorang keluar jer, terus aku n adik ipar serbu ride tu!!! dapat express lane kan??? takyah beratur pon, terus je naik! soorgaaaa......




 tapi bila naik ride guna express lane ni, kite tak jumpa segala benda yang dipamerkan dalam tu... die punya lane terus shortcut ke tempat ride tu! huhuhu... tapi best! takyah beratur panjang.. membe aku cakap panjang jugak la dorang beratur untuk naik ride tu.. huhuhu...


Sebelum naik ride Transformers, semua orang kena pakai cermin mata 3D. memang best gilerrrr ride ni! macam kite pulak yang berlawan dengan robot jahat tu!!! rasa cam nak nak terkeluar jantung ni bila jatuh dari bangunan, pastu ada robot tolong selamatkan! kena seret, kena tumbuk! fuhhhh... memang real! puas hati rasa berbaloi beli tiket mahal²... pastu bile kena tembak terasa bahang api tu kat muka! dah la aku dok paling depan sekali!!! puassssssss......... rasa nak naik 2-3 kali tapi mengenangkan lane yang agak panjang untuk ride ni, so pendam je la hasrat tu...


abis je naik ride, jom kite begambo dengan robot!

rasa cam semut je dok bawak robot ni


dah bangun pon dari tidur yang lena.. huhuhu


besfrens forever


nak begambo ngan robot ni kena beratur la pulak.. takde la panjang sangat beraturnya, tapi kat tengah panas kot!! so, snap dari tepi je la.. huhuhuh

kalau korang berpeluang datang ke USS, sila naik ride ni yer! gerenti puas hati!!!

.

6 comments:

ratna said...

Oooohhh best...best. Kat cni kalau pegi theme park x pernah merasa yg extreme2 sbb ada askar2 kenit ku! Kalau saya pegi..anak2 mesti husband jaga kan..abis tu aku nak naik dgn sapa???

MRS. K said...

ratna ~ huhu.. tu la payahkan? kalau ai pegi ngan hubby je mmg tak dapek la nak naik ride ni.. huhuh.. kena bawak adik or sesapa temankan baru leh naik.. huhuh

*SiRibenMerah said...

yes..
sini memang best..

nnt nak g lagi bulan 9...

eima said...

maknanye aku kena tgu lambat lagi al ni ... ride ni utk ketinggian brape ek ....panjang dah sebut2 tp tatau la bila ...hehehe

mama tisya said...

mmg ride transformer yg paling best...nasibaik tisya ngam2 ketinggian...so dpt la naik 3 beranak

syariza09 said...

besornya robot tuuuu