Kedai Mainan Borong di Chow Kit / Jalan Raja Laut

.
.
untuk mainan anak, aku memang tak beli la kat kedai mahei² cam toy r us or toycity ker... kedekut pon ye jugak, sayang duit pon yer... eh sama la tu kan? ngeee~ lagi pun hadif ni jenis yang main sekali dua pastu takmoh main² dah... haa.. itu le pesen die.. so mak malas la nak beli mainan mahei² nih... lagi pon aku rasa mainan kat kedai mahei ni, kat kedai borong pon ada jual.. sebijik sejibon!! 

dan sebagai contoh.....

 kete hadif ni aku tengok kat toy city Alamanda (dulu.. now dah jadi Toy r Us) harga dia dalam RM700 gitew.. padahal kat kedai borong ni sejibik sejibon baru RM200 lebih... haaa??? banyak kan beza? so kite kena jadi pengguna yang bijak.. hehehe....


 dan ni la kedai feberet kami kalau nak beli mainan dak hadif... kedai ni dekat area chow kit tuh.. dekat jalan raja laut.. sebelah dengan old town.


 banyak gileerrrr wei mainan kat sini.. harga pon murah² dari kedai biasa....


 haitu kami pegi sebab nak belikan hadif helikopter control tu.. kan ke jadi trend skang kan orang main benda alah tu... tapi masa haitu ada sorang budak nih die try main heli tu.. budak kan tak berapa reti sangat nak control kan? so terkena heli tu kat sorang budak lain. sakit kot kan kena kipas heli tu.. melalak budak tu.. terus hadif jadi takut.. huhuhu... so tak jadi la beli heli....


 tengah tunggu orang kedai try test mainan baru...


 so, kite beli kete control ni je la... harga pun murah dalam RM20++ sajok....


dan balik tu terus hadif semangat nak main... so pukul 11 malam tu melepak la kami kat court bawah umah... main la anak sampai lebam.. huhuhu... dan skang kete mainan tu ntah ke mana.. kan dah cakap hadif tu excited sekejab je pon... beli mainan murah² sudah.... asalkan anak heppy!!! betui dak?

.
.

Taktau nak komen ape, LIKE pon boleh. TQ ♥

16 comments:

Chekgu Azrine said...

mostly budak mmg cepat bosan dengan satu2 mainankan?/sama la macam anak dara saya..

mama aleen said...

lagi murah kot.. best la hadif dapat keta.. :)

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kita ada pernah nampak time pi KL tapi tak pernah singgah la, weeeknd ni nak pi tengok,

eima said...

ye betui ..keta control fahim beli kag area sempadan kelantan thai tu dulu pun tah mana die letak .. sekejap je budak2 i .. bateri motor besar fahim tu dah weak sbb dah lama tak main ..... tgu adek besar la br bg die naik ...ranggi wo0o

mamyharraz said...

murahnya harga kt situ kan.
akknak pegi jugaklah ank sibuk mintak kete control.

bunga_rose said...

jauh beza tu...

hadif saje nak berabih duit korang, tu yg main sekali 2 je tu, pastu mintak lain plak hihihhi...

eB said...

mmg best la... tapi jauh... dh la jem.. hu3...
nk gi bli hadiah aed pn dok bercinta...

MRS. K said...

eB ~ jangan pegi time kerja.. sabtu ahad tak jam sangat pon..

dilazfamily said...

ni kalau bawa qistina mau dia tak nak lik

ShimaSalleh said...

Betul! kena jadi pengguna bijak.. Yg supermarket pun asalnya beli borong, jual kat pengguna berdouble-double kan.. so pegi la kedai biasa :))

|| NaFiRaa || said...

betol2.. budak2 dia main satu menan kejap2 jek..pastu nak menan lain plak.. so, kalo beli yg murah2 tak de lah rasa membazir sgt~

syed azhar said...

dulu saya penah menjaja di pasar pagi barang mainan.. semuanya saya jual pada harga RM 1. memang laku, siap pasang muzik angrybird sekali. so mana2 budak yg tau lagu ni, diorang cepat2 lari ke gerai mainan saya..haha..

kebetulan saya ternampak satu laman web ni, dia ajar mcm mana nak jual barang mainan di Ebay. Potensi pun agak lumayan jugak, sebab semua pendapatan dalam USD.

cuba lah cek di http://affendy.jomniaga.com/go/syedazhar/

Zania.biz said...

singgah sini..

nik muhammad afiq ahmad radzi said...

salam bang, saya nak tanya pasal kedai ni. etul ke hrga kereta tu rm200?boleh tahu nama kedai or alamat? tq

MRS. K said...

nik muhammad afiq ahmad radzi ~ nama kedai tak ingat.. tp pegi la kat area chow kit tu.. sepanjang jalan ada kedai borong mainan.. harga memang murah dari kedai ternama.. huhu

LENNY JUBILEE said...

menarik.