Terowong Masa | Time Tunnel Cameron Highlands

.
.
Dulu masa pegi CH tahun 2009, memang banyak tempat tak sempat cover.. walaupun CH tu tak besar mana pun, still tak sempat nak pegi semua tempat.. huhuhu... so dis time memang aku dah buat research tempat² yang best untuk dilawati.


Galeria Time Tunnel 


so, destinasi seterusnya ialah Time Tunnel, Cameron Highlands. terletak di tepi jalan menuju ke Brinchang. apa ada dalam ni? Time Tunnel ni bagi aku macam mini Muzium lah.. banyak barang² lama.. selain tu pelancong yang nak tau asal-usul dan sejarah CH pon boleh datang sini.. 
 

kaunter tiket


 harga tiket RM5 sajok.

Time Tunnel ni sederet dengan kedai² jualan tu lah.. kira macam shop lot tu die amik untuk buat muzium.. tepi jalan jer.. memang boleh nampak punyer... Kat sini ada macam-macam koleksi barang antik/lama. mainan budak² zaman kite dulu pon banyak dipamerkan.. seriyes mengimbau kenangan lama.. huhuhu... 


kedai kopi cina zaman dulu...


macam² ada...


otomen terbang...


patung mainan...


cawan/gelas lama...


susu baby zaman dulu...


basikal budak...


colgate...




 ic p.ramlee pon ado...

.

7 comments:

pena rozie said...

Hebat la teringin nak g....

Nad @ MamaZN said...

mmg mengimbau kenangan...
hadif mesti rilekkkk jek kn? hihihi

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

alahai.. lom pernah sapai la sini..
hhuhuuh

eima said...

aku tatau pun ..harus la jejak nanti ...aku suka yg antik2 ni

Bionic women said...

adik kita pernah minum dumex yg atas skali tu..pastu kat umah nenek kita masih ada tin dutch lady biru tu, nenek wat letak barang2 dia..huhuhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

wah bestnya...teringat kat barang2 lama...

ketikketok said...

Jom cuti-cuti unik Terapi Spa & Keluarga Mini Agro-Forestry Aromatherapy Village Cameron Highlands.