Jalan² Keluar Peluh di Taman Tasik Perdana

.
.
Hari Sabtu minggu lepas kami anak-beranak pegi bakar kalori kat Taman Tasik Perdana.. ketibas kau! saje pegi jenjalan kasi keluar peluh sikit.. kebetulan makcik hubby ada buat open house raya. die tinggal kat kuaters Istana Selangor belakang Tugu Negara tu.. so memang dekat sangat la kan dengan TTP tu... sebelum pegi makan, moh kite pecahkan lemak dulu.. hewhew....

 aku ingat TTP ni ade tasik dan playground besar tu je.. rupa²nya macam² ada.... haitu datang sini tak sempat nak jenjalan sampai ujung...


 playground besar giler... macam² ada.. tak payah pegi themepark yang kena bayar tu.. hewhew...
.
 so haitu terlebih rajin nak berjalan... maka berjalan lah kami sampai ke hujung tasik sana... macam² ada rupanya kat tasik ni...

 Taman Rusa dan Kancil


  Masuk adalah PERCUMA

tapi kami datang pon dah lewat petang.. so taman ni dah tutup untuk orang awam... 


 tak boleh nak masuk dalam taman rusa, so kite bergambar kat luar pagar je la.... jadi ler...

selain tu ada jugak taman herba ke ape ntah.. taman pelbagai jenis pokok² gitew... tram pon ade kalau rasa malas nak jalan.. pendek kata memang sesuai sangat lepaking petang² dengan family.. elok sangat la kalau nak main badminton ker, berbasikal ker... eh macam² la boleh buat *kalau nak! heehhe...

tapi kami datang lenggang kangkung jer.. so ape jer yang boleh buat????


kita fotogedix sajo lah!



yang penting kita enjoyceee!



6 comments:

JaSSNaNi said...

Taman Tasik Perdana? nak kena ajak asben bawa gi sini la.. syok nampak.. tu nampak cam boleh mandi ye.. betul tak? kena bawa baju salin siap2 kalau kuar ke sini.. kang senang kan.. best la.. mesti mau cari ni..

|| NaFiRaa || said...

comeynye 2 beranak posing atas tangga tu.. kikiki..

tak pernah pon sampai kat situ.. bila entah boleh sampai sana~

Chekgu Azrine said...

chomel je gambar ngan anak...hehehhe

Qhaifa Nur said...

pernah datang sini bawa anak2...
segala peluh keluar dibuatnya....
anak2 bila dapat main permainan hilang letih...

eima said...

aku pun tak pi ....cam besh je la

Nad @ MamaZN said...

bestnye playgorund die!!

p/s:ensem la hadif! =p

hepi wiken kay! :)