Ber'Midnight di Teluk Cempedak, Kuantan



 .


 setel akad nikah, kami semua balik semula ke homestay... dok rehat² kan badan kejab, dalam kui 10 malam kami gerak ke Teluk Cempedak!! konvoi 3 bijik kete je kot! yang lain tak ikut...

giler rindu wei kat TC! 
rindu Kuantannn.....
rindu Berjaya Megamall....
rindu Kuantan Parade...
rindu bff masa belajar dulu....
rindu semualah............

lama gila aku tak ke Kuantan since abis konvo! 2004 rasanya last aku pegi Kuantan.. giler tak rindu?? banyak kot kenangan suka duka kat sini........ -____-

sambung balik cite... nak masuk ke TC malam minggu tu memang jalan jam giler la.. semua kete dok Q nak masuk parking... tak sangka Teluk Cempedak dah banyakkkkkkkkkkk berubah.... banyak sangat!!! tapi sebab pegi dah malam kan, tak nampak pon pantai nye... gelappppp!

kebetulan malam tu ada sambutan Moon Festival oleh kaum cina, so memang meriah la kat tepi pantai tu...

  cantik kan?? aku siap tanya satu family chinese yang deco pasir nih.. malam tu dorang ada sambutan Moon Festival, so memang banyak dorang lepaskan tanglung ke langit... yang datang sambut pesta ni bukan orang area kuantan jer, dari kolumpo pon ado!


 kawasan tepi pantai penuh dengan cahaya lilin.. kat langit pon beterbangan tanglung...



 budak ni suka la dapat join main pasir sekali....



 dalam kui 12 malam camtu ada pertunjukan bunga api pulak.... 


sangat² enjoy! quality time wif family... sebelum balik, pekena kepok lekor dulu 2 pinggan kat kedai makan area TC tu... lepas tu baru gerak ke homestay kat Gambang sana... 


**bubye Kuantan... InsyaAllah, panjang umur kite jumpa lagi....

6 comments:

Chekgu Azrine said...

bestnya nampak..enjoy sesangat erk.

Nad @ MamaZN said...

sonok la hadif tu dpt main pasir ;)

eima said...

aku pun lama tak pi sana .... rindu jugak

|| NaFiRaa || said...

waahhhh.. cantek nye dorang deko lilin ngan tanglung tuh.. tak pernah tengok pon sebelom nih..:)

Cikgu Fikri said...

pergh..
serius smart lantern tu..
huhuhhu..
btw, thanks dtg blog fiq utk tips ke bandung tu..
fiq follow ur blog.. :)

bunga_rose said...

haah weh byk gile berubah tc.. ko lg la dah lama dah dtg kuantan kan